Merhaba arkadaşlar bende dikkat eksikliği bozukluğu var tanım var ilac kullanıyorum 3 sene oldu. Şu an o taniyi aldığım doktora değil başka birine gidiyorum ama o da ilaca devam etmemi soyledi.
Mart ayında yeni bir işe başladım sorumluluğu buyuk bir iş. İlk baslarda cok iyi gidiyordum ama artık gidemiyorum. İs icin yeterliyim herhangi bir bilgi eksikliğim yok ama en ufak şeyi ertelemeye ve cok buyuk anksiyeteler yaşamaya başladım. Evim ahir gibi toplayamıyorum. Ve etrafımdaki herkesi aşırı anlayışsız buluyorum. Aslında oyle değiller normal istekleri var ama benim durumumu kimse bilmiyor. Mesela annemin mesleki instagram hesabı calındı ve ben artık avukat filan olmamama ve dilekce yazmaktan zerre anlamamama rağmen gece onun dilekcesini yazdım instagrama maillerini attım, biliyorum aşırı normal bir istek ama akşamları bunca işin arasında bunu yapmak bile cok zorluyor. Veya en yakın arkadaşlarımdan birinin bu perşembe başka bir şehirde nikahı var izin alamayabilecegimi soyledim ve cok alındı. Veya Mesela diyetisyen surekli bana kan tahlili sonuclarını getirmemi hatırlatıyor ama benim oyle bir vaktim yok. Yani bu gibi kucuk istekler bile inanılmaz zorluyor beni.
Normal koşullarda cok haklılar ve asla caktirmamaya calışıyorum ama benim durumumu bilmiyorlar anlamaları da mumkun değil. Gercekten bu hastalıktan cekmeyenler bilmez hayatım koca bir gaz ve toz bulutu ve ben hicbir şey kontrol edemiyorum gibi geliyor. Geceleri anksiyeteden uyuyamiyorum. Dışardan cok iyi gorunuyorum ve ilk başta isimde cok başarılı bir giriş yaptığım icin de sorumluluklarım gitgide arttı. Normalde bu iş gercekten benim kapasitemi zorlamayacak bir iş bilgi beceri vs olarak. Zaten bu işte 8 seneyi devirdim. Beni zorlayan şeyler zaten bilgi veya beceriler değil kucuk prosedurel gorevler. Veya insan ilişkileri veya yoneticilik ile ilgili gorevler. Dikkat eksikliği olanlar bilir zaman zaman boyle zor donemler yaşıyoruz. Terapisti aradım goruşme boyunca cok durgun ve mutsuzdu sizin neyiniz var diye uzerine gittim. Eski eşi cocuklarının annesi kanser olmuş. Bunun uzerine cok kotu hissettim artık onu da arayamıyorum.
Ajandamda yapmam gereken her şey yazıyor ama o kadar endişeliyim ki kilitlendim tam tarif etmem mumkun değil bu durumu...
Butun sosyal iliskilerim bitecek herkes beni cok kaba ve ise yaramaz bulacak isimde herkesi hayal kırıklığına uğratacagim diye korkuyorum. Burada da muhtemelen kimse anlayamayacak bu durumu. Bilmiyorum ne yapicam.