Oncelikle merhaba,
Belki benimle bu sorunu yaşayan birileriyle karşılaşırım bi cozumunu bulanlarla iletişime gecerim diye yazmak istedim biraz uzun olacak.
Annem ve ben covid gecirdikten sonra biraz nefes darlığı yaşadığımdan oturu uzerimde oluşan nefes alamama korkusundan dolayı ve annemin ağır gecirmesinden dolayı bişey olacak korkusundan kaynaklı endişe, kaygı ve panik atak başladı bende. Bu 10 aydır devam ediyo. İlk zamanlar cok yoğun ve tansiyonumu duşurecek kadar bedenime etkileri vardı. Araştırarak okuyarak bilinclenerek gitgide azalsada bitmedi tamamen hala devam ediyor maalesef. İlk zamanlarda akşam eve girmemle başlayan hava karardıkca iciminde karardığı, icimin daralması bişey olacak hissi veya bişeyler yolunda değilmiş hissi icimde bişeyler sanki beni boğuyormuş hissi yaşıyordum tabi bununla beraber aklımda duşunceler silsilesi neden boyleyim, eskiden boyle değildim, hayattan keyif alırdım, kafamda boyle duşunceler olmazdı boyle şeyler hissetmezdim, deliriyomuyum veya olmek uzereyim o yuzden bunları hissediyorum gibi şeyler. Dışarda insanlara baktığımda ne guzel bu insanlar benim hissettiklerimi hissetmeden hayatlarına devam ediyo, ben bununla nasıl devam edebilirim ne kadar boyle surcek hayatım gibi şeyler kurcalıyodu kafamı. Cunku insanın hayatını değiştiriyo ve tek odak noktası bu oluyo maalesef guzel anları mutlu anları kacırır oluyosun bu kaygılar ataklar geldiğinde, mutlu olduğun biyerde bile olsam mesela en sevdiğim yakın arkadaşımla biryerde oturduğumuzda sanki bişey yolunda değilmiş takıntısı hissi gitmiyo. Gozlerim donuyo sanki oraya ait değilmişim gibi akıl karışıklığı beni bırakmıyo. Şimdiyse uzerinde durmadan algımı değiştirmeye calışıyorum artık bu konu uzerinde araştırdığım oğrendiğim bilgi edindiğim icin aslında delirmediğimi oğrendiğim icin kendimi başka şekilde ilerletmeye calışıyorum kendimi bu olay suanda oluyo diye kahretmiyorum, gececeğini telkin ediyorum kendime, beni yıldırmamasını, bunların biteceğini elbet bir gun inşaallah. Tavsiye sonrası Dr. Ofelya Cabral ’ın bu konu uzerine videolarını izledim dinledim beni biraz daha bilgilendirdi ve uzerimde yararıda oldu kesinlikle. Kendisiylede goruştum dinletilerini uyguladım terapilerini v.s bunun ile ilgili youtubeda da videolar cok var tabi onlar bile işe yarıyor. İyiye gittiğimi duşunduğum bu donemde yine annemin rahatsızlanmasından sonra aynı şeyleri baştan yaşar gibi yine sıkıntılarım daralmalarım oldu. Yine aynı şekilde terapiler uyguluyorum, dua ediyorum ama yinede tamamen bitmiyor. Tavsiyelerinizi, sizin etkisi olduğunu duşunduğunuz konuları veya onerilerinizi incelikle okuyacağım cunku bi panik ataklının halinden panik ataklı onlar umarım kimse bu sorunla başbaşa kalmaz temennim. Şimdiden teşekkur ederim.