Merhaba arkadaşlar, yine kıytırık bir dertle karşınızdayım.
Onceki konularimi okuyanlar ve hatırlayanlar olabilir, cok uzun suredir yalnızım ve her ne kadar bununla savaşmaya calışsam da (terapi, sosyalleşme, ise odaklanma, spor, kitaplar...) bir turlu dolmayan bir duygusal aclığım var sanırım ve bana merhaba diyen herkesten hoşlanmaya başlıyorum. Bir sure suruyor sonra geciyor hoşlanmalarim. Bazen azıcık surduğu de oluyor.
Bu sefer sanırım hic olmayacak birinden hoşlanmaya başladım. Daha tam olarak hoşlanıyorum denemez ama kendimi onu duşunurken yakalıyorum ve gorunce heyecanlanıyorum sacma sapan tutuk davranıyorum. Evli değil sevgilisi yok aramızda yaş farkı yok. Benden 4 yaş buyuk. Ama, isyerinde bana raporlayan biri.
Biraz bilgi vereyim, 8 senedir aynı kurumda farklı şehir ve ulkelerde calışıyorum bir sure once bu isyerinde calismaya basladim. Isyerinde Bey hanım demeyiz hiyerarşi cok fazla hissedilmez farklı pozisyondaki insanlar birbirini yoneten insanlar arkadaş olabilir beraber icmeye gidebilir sosyallesebilir ofisin başındaki kişiye bile ismiyle hitap eder sen deriz, kurum kulturumuz bu şekilde. Bu yuzden takımla koronanin izin verdiği olcude sosyallestim ve arkadas olduk. Benim takımım da gerek yaşları gerek deneyimleri bana cok yakın insanlar yani bazıları benden daha deneyimli ve islerinde benden daha yetkin. Ben bu ise yeni başladım ve ilk yoneticilik deneyimim bu yuzden cok gerginim surekli bir rezil olacağım korkum var.
Ast ust ilişkileri tabi ki yasak. Eğer boyle bir şey olursa bildirmeni istiyorlar seni işten atmıyorlar ama departmanıni değiştiriyorlar boylece sevgilini yonetmiyorsun. Onun dışında cinsel tacize karşı acayip hassas bir kurum ve bu yuzden hassaslar.
Bu kişi bizim takımda aynı meslekten biriydi benden yaşca cok az buyuk, cok akıllı bir cocuk, cok da yakışıklı. (Yani ben henuz tam olarak bir yonlendirme yapamıyorum bu kadar işine Hakim insanlara o yuzden yoneticileriymisim gibi de hissetmiyorum bu yuzden akıllı dedim) Cok da şakacı ve bana flortoz gelen bir tavrı var herkese karşı hafif oyuncu bir hali tavrı var yani. Kendisinden etkilenmeye başladığımı hissediyorum. Mesela ben bir toplantıda "o zaman şunu şoyle yapalım olur mu" filan diyince gulerek dalga gecer gibi "yapalım bakalim" filan diyor ve elimde olmadan guluyorum. Bir keresinde bunlar başka bir arkadaşıyla yanıma geldi, bu gelip yanaklarımı sıktı ve dedi ki "ya sen cok tatlı bir kızsın biz sen geldiğin icin cok mutluyuz". Bir şey diyorum hemen gulumseyip yanağımdan makas alıyor filan boyle bir ilişki oldu. Baska bir gun is cıkışı bunun evine yakın bir avmye gidecektim beni arabasıyla bırakmayı teklif etti olur dedim. X şehrinden, buradaki hayattan bahsediyorduk. Kendisi de yurtdışından buraya yerleşmiş. Dedim ki "korona olmasa burası guzel sosyal hayat iyi sevdim" Bu da dedi ki "Sana bir de sevgili bulmamiz lazim. Yok mu gozune kestirdiğin biri?" Ben de dedim "yok ya bir yere gittiğimiz mi var daha bismillah" filan diye gulerek geciştirdim. Dedim "senin yok mu?" Yokmuş. Ben de kendimi tutamadım "yahu nasıl olmaz sen tam womanizer bir cocuksun bu konuların piri olman lazım" dedim. O da "hadi ya beni oyle mi buluyorsun, ama evet başarılıyım" dedi sonra da "ama sen de kendini bu kadar ezme sen de cok tatlısın bu işlerde o da buyuk bir yetenek" dedi.
Normalde bu konuşmalara benim girmemem, arkadaşca bir mesafe koymam gerekir ama bu konuşmalar inanılmaz hoşuma gitti ve cocuktan etkilendim.
Ama bu etkilenmenin cok yuzeysel olduğunu ve tamamen duygusal aclıktan kaynaklandığını da biliyorum. Bu yuzden birkac tedbir almam gerekiyor sanırım. Bir kere daha bu tur konuşmalara girmemeyi ve caktırmadan mesafe koymayı planlıyorum... ikinci olarak da ofis başkanımıza bir mail attım. Tabi ki yoneticisi olduğum insanlardan hoşlanıyorum diye yazmadım. Ama şey yazdım ben bu kadar kalifiye insanlara yoneticilik yaparken tam olarak bir artı değer katamıyorum ve biz hepimiz yakın arkadaş olduk bunun benim tarafsızlığımi etkilemesinden korkuyorum sizden bu konuda tavsiye istiyorum yazdım. Olur tabi konuşalım dedi bu yeni oldu hala konuşamadık. Hoşlanma olayını kimseye soylemeyeceğim cunku yanlış bir şey yapmadım zaten ama bir şekilde bunu onleyecek bir taktik bulmam lazım... isyerinde cidden is odaklı, caliskan, yetenekli bulunan biriyim ve sırf kucuk bir hoşlanti yuzunden buna golge duşsun asla istemiyorum

Sizler ne onerirsiniz?