Merhaba.
Birkac ay once işimden mecbur bir aciliyetle ayrılma kararı aldım ve 1 ay kadar işlerimi toparlayıp ayrıldım. Benim işimi yapabilen başka calışan olmadığı icin ben işten cıkmadan yerime biri bulunmalıydı, ben de etrafıma soyluyordum. Bu surecte bir arkadaşımın kardeşi de işten cıkmış, tevafuk konuşunca benim yerime o girdi işe. 1.5 hafta ona işi epeyce oğretip ayrıldım işten. Fakat işi savsaklayarak yaptığını daha ayrılmadan fark ettim, surekli telefonla oynuyordu ve goruntulu sesli konuşmalar gercekleştiryordu, işimiz masa başı ve klavyeyi tek parmakla kullanıyordu, iş yerinde ben haric herkes erkek ve erkeklerden cekiniyormuş, bu sebeple selam bile vermiyordu kimseye. Kendimce her konuda yardımcı oldum, en azından selam ver, iş icin paslaş, haricinde konuşmak zorunda değilsin, zaten zamanla alışırsın, klavyeyi daha hızlı kullanmak sana kolaylık olur vs. tecrubelerimi paylaştım. Patronum kefil misin kıza diye sorunca, kimseye kefil olmam, kendini verirse yapar elbette yapılmayacak bir iş değil dedim.
Ben işten ayrılınca arkadaşım (yani ablası) beni aradı, cok teşekkur etti, kardeşime ablalık rehberlik ettin ama benim cekincelerim var yapabilir mi bilmiyorum umutsuzum dedi. Ben de fark ettiğim detayları soyleyip bunları aşarsa yapar, takıldığı yerde beni de arayabilir, biz iyiyi cağıralım falan dedim.
Bugun patronum bana yazdı. Biz xxx ile yolları ayırmaya karar verdik. Kendini hic geliştirmiyor, firmaya katkı sunamıyor. Biraz alışsın diye sabrettik ama artık firma zarara girmeye başladı. Selam dahi vermiyor. Senin icin de sakıncası yoksa yolları ayıracağız dedi. Yani burada bana yazılma gayesi bence tamamen hatır icin, kızın bu işe girmesine ben vesile oldum diye, kızdan once beni haberdar ediyor adam. Benim hayır işten cıkartmayın deme gibi bir yetkim mi var burada? Ben de “estağfirullah sizin iş yeriniz sizin kararınız ama merak ettim nedeni nedir” dedim, adam acıkladı. Gayet de hak verdim, kaldı ki soylediği şeyleri işten cıkmadan şahsen de fark etmiştim. Yani birine kefil olmak icin az cok size guven vermesi gerek, bu kız bana guven vermedi ki kefil olayım, savunayım.
bunun uzerine kardeşinin bu işi yapamayacağını duşunen arkadaşım “kardeşini savunmamışım” diye bana kustu