Merhaba biraz ergence bir konu gibi gelebilir belirtiyim 18 yaşındayım. Zaten kucuklukten beri ozguven sorunum var bir turlu aşamıyorum. Psikolojik destek mutlaka alıcam ama şu donemde boyle bir imkanım yok pek fazla, evdekiler bilsin de istemiyorum o yuzden birkac ay sonra gitmeyi duşunuyorum.
Şoyle bir sıkıntım var, insanlar benim guzel olmadığımı duşunurlerse dunya başıma yıkılır gibi hissediyorum. Yani cok sacma aslında herkes beni beğenmek zorunda da değil. Mesela zoom odevimiz var, ve orda beni fotoğrafta gorduklerinden daha kotu bulacaklar diye cok endişe ediyorum. Bunu burda boyle catır catır yazdığıma şaşırıyorum cunku kendime yakıştıramıyorum bunu cok ezikce geliyor biliyorum. Ama kabul etmem lazım gercekten boyle hissediyorum.
Mesela bir cocukla muhabbet ediyorduk sosyal medyadan dersler hakkında falan. Baya da komik birisi aramızda cok espriler muhabbetler dondu. Son zamanlarda cok yazmıyor gibi, canlı dersteki halimi acaba fotoğraftaki halimden daha mı kotu buldu bilmiyorum. Gerci ben onu tamamen arkadaş olarak gordum zaten o ayrı da, o sanki beni fotoğrafta beğenip sonra uzaklaşmış gibi geldi bilmiyorum.
Bu yuzden asla rahat olamıyorum. Derste konuşma yaparken tek duşunduğum insanların beni nasıl bulduğu. Bunu kısa sureli de olsa aşmam icin bir taktik veya duşunmemei onerdiğiniz bir yontem var mı? Uzun vadede psikoloğa kesinlikle gidicem bayadır boyleyim cunku . Şimdiden teşekkurler