Belki de kafaya takılacak bişey değil ama her regl donemi kafama takacak bişeyler bulup sinir halleri yaşıyorum elimde olan bişey değil. Bu ay, daha doğrusu son aylar surekli bizden borc istenilmesini kafaya takıyorum. 2 yıla yaklaşıyor evliliğmiz. Eşimle nasıl oldu anlamadım 1 hafta icinde tanışıp, evlilik kararı alıp 6 ay icinde evlendik. Rabbime binlerce kez şukur ki eşimi bana yazmış. Razıyım ondan. Neyse uzatmayayım.ben evlendiğimde kredi kartı ve kredi olarak eksi de idim. Ailemin durumu yoktu. Benim şansım pek yok. Kız kardeşim ve erkek kardeşm evlendiklerinde durumumuz cok iyi idi. Cerez niyetine ikisine de altın da yaptık eşyalarını da aldık borcsuz evlendirdik. (bunların soylememdeki nedeni birazdan anlarsınız) eşimde evlendiğinde eksinin eksisinde idi. Onun da ailesinin durumu yok. O yuzden hic kimseye yuk olmadan iki asgari ucretli duğun yapmaya karar verdik. Benim ailem de bişey yapamadı ama en azından onların borcunu kendi evime getirmedim. Eşimin babası ve kardeşlerinin kredi borcunu henuz oduyoruz yaza bitecek. Kp yi o yuzden pek sevmiyorum. Hani derler ya ilk yapılana hata, ikincisine kaza, ucuncusune tercih diye, kp bile isteye maddi sıkıntıya sokmuş eşimi ve ailesini. Ben ilk zamanlar bankaya olan borcun onlara ait olduğunu bilmiyordum. eşim yemiş icmiş gezmiş sanıyordum. kabullenmiştim. meğerse kp ve kaynıma ait miş. Duğun zamanında 50 lira faydaları olmadığı icin elimde değil sevemiyorum. En azından borclarını odeseydiler diye. Benimle beraber evlenen 2 arkadaş, 3 kuzenimiz altının yukselmesi kredilerin duşmesi ile altınları peşinat verip kredi ile evlerini aldılar. Benim sadece 20 gr bileziğim vardı. onu da kv yapmış cocuk bakarak. Bizimde altınımız olsaydı, aileler kredi notumuzun icine etmeseydi bizde ev alırdık diye hayıflanıyorum.benimde bebeğim olmuyor kuzeniminde. ben burada cok vasat devlet hastanesine tup bebek yaptırmak zorunda kaldım Durumumuz yok diye, tutmadı. ama kuzenim ankaraya gitti. 50 60 bin kadar masraf olmuş şimdi hamile. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Kp si para vermiş. Ev aldınız borcunuz var diye. Şimdi bunları anlatmamdaki sebebe ve asıl konuya geleyim. Eşimle tek başımıza kimseden destek gormeden duğun yaptık. Cokta guzel yaptık. Evimizin eşyalarını avizelerine kadar duvardaki tablolara kadar aldık. Cok şukur yuvamda huzurum da var. Aile desteği ile evlenen arkadaşlarım bir yıl cok zorlandık erzak alamadık ailelerimiz yardım etti derken, biz iki şansız gariban, dort dortluk duğun nişan yapıp ev duzduk. Hicte zorlanmadık. Rabbim oyle bir yardım etti ki. Bir yıl icinde tatile de gittik her ay yemeğe de gittik ust baş ta aldık. İkramiye tediye promosyon gun parası derken, rabbim sahipsizliğimize sahip cıkarak tum borcları odetmiş bize. Sadece eşimin kredi borcları kaldı. yaza bitiyor onlar da. Cok uzattım kusura bakmayın ana konuya şimdi giriş yapıyorum. Benim kardeşlerim ve eşimin kardeşleri yaklaşık 10 senedir evliler. 1.5 yıldır surekli bizden borc istiyorlar. Hic ikiletmeyiz hemen yollarız. Ben kardeşlerime verince geri geliyor ama eşimin verdikleri geliyormu emin değilim. Eşimin ablası da calışıyor esi de. Fakat gorumcem surekli ağlar elimizde yok diye. Wp de durum yapar instada parlaşır hayat bize gulmemiş kadersiziz bilmem ne. Eşime ablanı uyar biraz şukretsin bizim evimize giren para onlarında evine giriyor hatta fazlası. Demekki şukretmiyor yada milleti yolma peşinde diye. Cunku biz binlerce borc icinde o kadar ağlamadık. Senin kardeşlerinde surekli istiyor ben lafını ediyormuyum diyor. Onlarada kızdığımı, aile desteği gorduklerini borcsuz evlendiklerini 2 ev parası altın takıldığını ama hicbirinin kalmadığını altınların ve halen daha borc istediklerini aldıkları maaşı ne yaptıklarını cok merak ettiğimi dile getirip duruyorum zaten. Ama artık bu durum can sıkmaya başladı. Magdur olmasınlar yazık kardeşlerimiz canımız ciğerimiz diyorum ama bu kez bize yansıyor. Bem 3 ay ertelemek zorunda kaldım tedavimi. Bu ay icinde odeyeceğiz diyip borclarını odemedikleri icin. Acaba faturayı odeyemediler gaz mı kesildi acaba ekmek mi alamadılar diye vicdan yapıyorum yollayayım diyorum.acaba durum yıllarca surer mi alıştırmayayım mı diyede duşunup duruyorum. Gecende cok uzun zamandır goruşmediğim bir abi 1000 lira istedi kiramı odeyemedim diye. Ciddi anlamda olsa verecektim ama yoktu. Eşime sen bir yerden ayarlayabilirmisin diye sordum kabul etmedi.uzuldu cebimde olsa duşunmem verirdim ama Kimseye ağız kirletemem elin adamı icin dedi. Haklı da. Yani demem o ki arkadaşlar millet Bzi heralde cok zengin goruyor. İş yerinde bir iki arkadaş yatan ikramiyelarden sonra, ooo hem sana hem eşine yattı kimbilir o paralarla ne yapacaksınız gibi cumleler kurdu. Tatile gittik diye komşum nasıl gittiniz yeni duğun yaptınız millet duğun yapınca et alamıyor evine diye, yada başkası elinize tomarla para geciyor ev alsanıza niye kirada oturuyorsun diyor. Milletin gozu benim paramda galşba. İkimizin maaşı bir memur maaşı kadar zaten niye bizim ustumuze cok soyleniyor. Gittiğim mekanın yediğim yemeğin fotosunu paylaşan biri de değilim ki goze carpıyor demekki diyeyim. Ya gozden yiyecekler bizi yada surekli borc isteyerek hasta edecekler. Ben bunların onunu nasıl keseceğim hic bilmiyorum. Tavsiyesi olan varsa alırım. Okumaktan kanayan gozleriniz icin af ola.