Merhaba arkadaşlar,

Calışan bir anneyim. 4,5 yaşında bir oğlum, 2,5 yaşında da bir kızım var. Bu zamana kadar hep bakıcılar baktı cocuklarıma. Son 2 yıldır anadili İngilizce olan yabancı bakıcılarla calıştık. Cok fazla bakıcı değiştirtirdik. Bir turlu dikiş tutturamadık En sonunda oğlumun da Anaokulu zamanının gelmesinin de etkisiyle ikisini de kreşe verdim. Bu hafta henuz ikinci haftaları. İlk haftadan beri oğlum zaten sorun cıkıyordu gitmeyeceğim diye ama kızım ilk hafta sorunsuz gidip gelmesine rağmen bu hafta hep ağlayarak gitti okula Sabah da ağlıyorlar, akşam ben almaya gidince de ağlıyorlar. Dikkat ettim ben okulun kapısından cıktıktan sonra susuyorlar...

Dun kızıma oğretmenini sevip sevmediğini sordum, hayır dedi. Neden kızım dedim, "Sac" diye cevap verdi... İki secenek var ya oğretmeni saclarını topluyor diye sevmiyor cunku benim de saclarımı toplamamı hic istemez. Saclarımı toplasam hemen "iğrenc, iğrenc" diye ağlamaya başlar ve saclarımı acana kadar ağlar. Ya da oğretmeni sacını cekiyor Bunun olabileceğine cok ihtimal vermiyorum cunku kızım cok uslu ve soz dinleyen bir cocuktur...

Sorum şu... Sizce cocuklarım bu kreşe alışma doneminde olduğu icin mi ağlıyorlar yoksa kreşi sevmedikleri icin mi? Sizce cocukları bu kreşten almak icin beklemeli miyim yoksa bir sure daha devam etmeliyim? Okulun pedagogu ile konuştum ağlamalarının gayet normal olduğunu, daha alışma doneminde olduklarını soyledi... Ama işte okulun pedagogu ne kadar guvenilir ki bu konuda...

Ozellikle aynı surecten gecen anneler sizlerin bu konudaki yorumlarına cok ihtiyacım var ya da konunun uzmanı olan arkadaşlar... Lutfen bana bu konuda yardımcı olun. Onları o şekilde bırakmak, gormek cok etkiliyor beni... Cok uzuyor...