Merhaba arkadaşlar, bir ic sıkıntım var ama şu an dertleşeceğim kimsem yok. Sorun şu, işimde yukselmek icin bir tez hazırlamam lazım, daha once hic tez hazırlamadım ve universitede de buna yonelik bir ders almamıştım. Tezin konusunu belirlemek olsun, iceriğini calışmak olsun aşırı tecrubesizdim ve bu ruh halime yansıdı, teze başlamaya korkar oldum. Baktım yapamıyorum tezi, abksiyete kaygılar derken geceleri panik atak gecirince tezimi değiştirdim, ama bu sefer de bir turlu calışmaya başlayamadım. Psikolojik destek de alıyorum ama bir turlu elim gitmiyor, hic bir şey okuyamıyorum hep erteliyorum. Bayram tatilinde ailemin yanına gittim ve orda calışmaya artık başlayacağımı aoylediğimde annem "burda naaıl yapacaksın hic yapamazsın" diyerek direk moralimi bozdu. Bunun etkisiyle gercekten de calılamadım. Bayramdan sonra motivasyonumu artırmak icin ceşitli kitaplar okudun, gunubirlik bir gezi yaptım ki toparlayım. Tam toparladım herşeyi duzene soktum kafam iyi ve motive olmuşum. Kendime guzel nir plan yaptım bunu anlatırkwn annem "Bu zamana kadar yapmadın bundan sonra mı yapacaksın" dedi. Annemin dediklerinden nasıl bu kadar etkileniyorum bilmiyorum ama moralim motivasyonum yerlere coktu. Ne yapabilirim kendimi duzeltmek icin? Ağlamak istiyorum ama ağlayacak ne yer ne zaman var...