Guncelleme sayfa 6.

Merhaba sevgili kızlar, oncelikle iyi geceler diyorum. Konum uzun olabilir, net anlaşılması icin detay vermeye calışacağım.

Yaşadığımız muhit, mustakil binaların olduğu bir muhit. Yani herkes kendi arsasına zamanında bina dikmiş, daire girişleri dışarda olan, 3-4 katlı binalardan oluşuyor.

Biz il dışındayken benim evimin onundeki merdivenin altında bir sokak kopeği doğurmuş. 6 tane minicik yavru. Ben de doğal olarak anneye su ve mama veriyorum. Emzirirken cok susuyor cunku. Yavrular da minik minik hareketlenmeye başladı. Gorece korunaklı bir yer diye tercih etti muhtemelen.

Hemen yan binada, en ust katta oturan bir kadın var. Yavruların ustune yukardan su dokuyor. Cok korkuyorlar. Bu ilk de değil, daha once de bir kedi doğurmuş, kışın buz gibi havada yine dokmuştu. Yavrulardan biri zaturre oldu. Tesadufen farkedip, olmek uzereyken veterinere yetiştirip kurtardım. Cocukların topu kacıyor almaya geliyorlar, su dokuyor yaz kış farketmeden. Yahu benim kapımın hemen onu, ne cocuklardan ne hayvanlardan ben şikayetci değilim. Kendisi en ust katta, evinin girişi apayrı bir yerde bizim burayla alakası yok ama surekli bunu yapıyor.

Once insanca uyarmayı denedim, olmadı. Bir gun işe giderken yine yaptı, su yemin ederim burnumun dibinden gecti. Bir adım ilerde olsam bana gelecekti komple. O zaman bas bas bağırdım, sabrım taştı, baya tartıştık. Ben kapıdayken yapmamaya başladı, ben yokken yine aynı.

Bu akşam bebeğimi uyuttum, birden eşimin sesine irkildim. Kapıya gittim ki yine su dokmuş, ayakkabılar, kapının onu, evin icine bile girmiş nasıl becerdiyse. En kotusu de yavrular ağlıyorlar, hepsi ıslanmış. Bu da eşime ağzına geleni soyluyor. Yani bu bebekleri oldurelim mi ormana mı atalım ne istiyor bilmiyorum. Emen yavruyu ben nasıl alır başka yere gotururum. Sebebini soruyorum, musluman olduğu icin istemiyormuş hayvanları. Hayvanlar pislikmiş. Ay aynen bunu soyledi hala inanamıyorum.

Benim nevrim dondu bir anda, evine girmesini, insanların başını belaya sokmamasını soyledim. Bana surtuk dedi, ben iyice cıldırdım. Gercekten sanki beynimde şimşekler caktı. Ağzına iki tane carpmaya gidiyordum ki eşimle kardeşi yakaladı beni, baktılar durduramayacaklar eşim "tamam, polis cağıracağım şikayetci olacağız sakinleş" dedi.

Polis geldi, işte boyleleri laftan anlamazmış, bizi dinlemiyorsa onları hic dinlemezmiş. Asayiş vaka olmadığı icin bir şey yapamazlarmış falan filan anlattı gitti. Kadın da guya benden şikayetci olacaktı, ozellikle de rica ettim benden şikayetci olmasını ama polis gelince eve kactı cıkmadı.

Şimdi ben bu kadına yasal olarak bir şey yapabilir miyim ? Yani burası bir mahalle, burada hayvan da olacak cocuk da olacak. Bir de hicbirinin benle bağı yok, cocuk benim cocuğum değil, hayvanı ben getirip doğurtmadım yani. Ben bu lanet kadının sesini kesebilmek istiyorum, başka şeylerden de surekli sorun cıkarıyor misal bizim catımızın suyunun onların binasının temeline aktığını iddia ederek ortalığı birbirine katmıştı, takdir edersiniz ki bu fiziksel olarak imkansız. Evimize gelen misafirler onların binasının yanından geciyor diye de olay cıkardı yani komple sorunlu bir insan. Kopekler icin de ilan actık zaten coktan, sahiplenmek isteyen aileler gelecek bayramdan sonra. Ben bu kişiden bıktım ve gercekten beni zıvanadan cıkarmadan once gozunu korkutmak istiyorum. Uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar, tavsiyelerinizi bekliyorum, sevgiler ❤