Bana gore bu ulkede yaşayan, bu ulkeyi pazarlıksız seven, ben Turk'um diyen ve "Ne Mutlu Turk'um Diyene" cumlesini gonulden soyleyen herkes Turk'tur.
Ama işin bir de yasal boyutu var. Bir kere vatandaşlık hakkının parayla verilmesi ya da bir takım kolaylıklar sağlanması konusuna sıcak bakamadığımı itiraf etmek zorundayım.
Ancak konu spor sahaları olduğunda başarı icin bazı esneklikler sağlanması yeni değil.
Bu, dunyanın her yerinde oluyor. Bir orneği de Avusturya'da yaşanmış. Ana-babası Turk, kendisi Avusturya doğumlu olan Yusuf Demir, Avusturya Milli Takımında futbol oynamayı tercih etmiş.
19 yaşındaki Yusuf Avusturya vatandaşlığına gecip, Avusturya formasıyla 4 maca cıktığı icin Turk milli takımında forma giyemeyecek. Kural bunu soyluyor.
Herhangi bir milli takımda 3'ten fazla maca cıkmış olan oyuncu, bir daha başka bir Milli Takım adına oynayamıyor.
Dolayasıyla ligimizde de Turk statusunde sayılmıyor.
Mesut Ozil vb. ornekleri gosterenler cıkacaktır. Orada da bir detay var.
Yusuf 2015- 16 sezonundan sonra Milli Takım tercihini yaptığı icin yabancı statusunde oynuyor.
O donemden once milli takım tercihini yapan gurbetci futbolcular, Super Lig'de yerli kategorisinde yer alabiliyor.
Velhasıl kural net. G.Saray da futbolcuyu alırken bu kuralları biliyordu.
Ama bizde "kervan yolda dizilir "yaklaşımı olduğu icin, "Hele bir alalım da o işi hallederiz" dediler herhalde.
Benim acımdan bir oyuncu hangi milli takımı seciyorsa o ulkenin vatandaşı olarak kabul edilmelidir.
Yani Mesut Alman, Yusuf Avusturyalı, Ferdi Turk statusunde olmalı.
G.Saraylılara da şunu sorayım. Ferdi tercihini Turkiye değil, Hollanda'dan yana kullansaydı Turk statusunde oynamasını kabul ederler miydi?
Ender Bilgin'den Galatasaray taraftarına Yusuf Demir ve Ferdi Kadıoğlu sorusu! "Kabul edilir miydi?"
Spor Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ender Bilgin'den Galatasaray taraftarına Yusuf Demir ve Ferdi Kadıoğlu sorusu! "Kabul edilir miydi?"