Google, populer mobil işletim sistemi Android'in yepyeni ozellikler taşıyan 4.0 surumunu sonunda tamamladı; hatta Samsung Nexus modeli bu yepyeni işletim sistemine uygun olarak tasarlandı ve piyasaya suruldu. Peki zaten bir Android cep telefonu olan Samsung muşterileri ne yapacaklar? Onlar, Samsung'un resmi Android guncellemelerini bekleyecekler ya da 3. partiler tarafından geliştirilen, resmi olmayan modları yukleyecekler.

Samsung butun bunlar olurken Android telefonlar konusunda yepyeni modeller cıkartmayı surduruyor, bir yandan da onceki modellerinin yazılımlarını resmi olarak guncelliyor. Bu guncellemeler genel olarak iyi gitse de orneğin Samsung Galaxy S gibi cıkışının uzerinden sadece bir yıl gecmiş, eski amiral gemisi modelin Android 4.0 guncellemesi konusunu ortada bırakarak hayal kırıklığı yaratıyor.

İşte Samsung'un bazı Android cep telefonu modellerinin Ice Cream Sandwich (Android 4.0 işletim sisteminin kod adı) guncelleme takvimi:

Galaxy Note : 2012 1. Ceyrek
Galaxy S : Belirsiz
Galaxy S Plus : Belirsiz
Galaxy S II : Aralık 2011
Galaxy S II Skyrocket : 2012 1. Ceyrek
Galaxy Nexus S :2012 1. Ceyrek
Galaxy Tab 10.1 : 2012 1. Ceyrek
Galaxy Tab 8.9 : 2012 1. Ceyrek
Galaxy Tab 7.7 : 2012 1. Ceyrek
Galaxy Tab 7.0 Plus : 2012 1. Ceyrek
Galaxy Ace : Belirsiz

Gorulebileceği uzere sadece telefonlar değil, tablet bilgisayarlar da burada yer alıyor. Zira Android 4.0, Android 2.x - 3.x cep telefonu - tablet bilgisayar işletim sistemlerinin ayrımını ortadan kaldırarak, bolunmuş olan Android'i birleştiriyor.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ekran goruntuleri icin tıklayın...

Android 4.0′da Hangi Ozellikler Yeni! Hızlı Bir Bakış…

Android 4.0 Mod'u CyanoGen 4.0 bilgileri icin tıklayın...