Oncelikle merhaba herkese. Konu biraz uzun olacak okuyacak yorum yapacak herkese teşekkur ediyorum.
Benden 2 yaş buyuk bir ablam var. Ben 29 yaşında calışan bir bayanım. Şuan ailemin yanında tatildeyim. 2 hafta sonra ise donecegim. Yalnız bir aydır ablamla kavgaliyiz. Cocukken de oyleydik. Gecen sene de.. aramızda hep bir anlasmazlik kırgınlık oluyor. Ama ben artık konuşmanın anlamsız olduğunu, kullanıldığımi, değersiz oldugumu dusundugum icin bu şekilde olmasının daha doğru olduguna kanaat getirdim.
Şimdi ablamdan biraz bahsetmek istiyorum. Kendisi iki evlilik yapti. İlk evliliği severek oldu. Annem istememesine rağmen. İlk evliliginden 11 yaşında bir kızı var. İlk evliliği biteli 7 yıl oldu. İkinci evliliğini de 4 sene once yaptı. İkinci evliliginden de 3 yaşında bir kızı var. İkinci evliliği de bitmek uzere. İlk evliligindeki eşi sıkıntili biriydi biz arkasında olmamıza ragmeb bosanmadi kusdu geldi barıştı gitti annem gitme demesine rağmen.oyle ki biz burdan erzak gotururduk eşi eve bakmiyor diye. Neyse en son eşi bir kız kacırdı da ablam birakti adamı.
İkinci evliliği de gorucu usulu oldu. Ablamın bir kızı adamın da 2 cocuğu vardı. Adam ozellikle cocuklu birini istediğini belirtti halinden anlasın diye yigenjmi de kabul etti. Hepimiz cok sevindik. Ablam da kabul etti cocukları. Neyse evlendi gitti. Evlendiği adam kumar oynayan bir adam cıktı. Yigenime ablama cok değer veriyordu fakat bazen kahveye gidip para kaybediyormus. Bu sorunlar olurken ablam ve enistem cocuklar hakkında sorunlar yaşamaya başladı. Eniştemin ilk eşi vefat etmişti. Kızı da 3 yaşında ve babasına cok duşkundu. Birllikte yaşadıkları sure zarfında babasıyla uyumak istiyormuş ve bu bana normal geldi. Annesini kaybedeli bir snee bile olmamıştı. Eniştem kiziyla uyuyunca ablam da kendi kiziyla uyumaya başlamış inat olsun diye. Biz ne kadar da yapma etme desek de anlamadı. Kızını alistirsin dedi durdu ablam. En son boyle surtuşmeler sebebi ile eniştem kızını teyzesine gonderdi sıkıntı cıkmasın diye. Boyle olunca benim yigenim de gozune battı. Eniştemin ailesi ablama karşı onu doldurdu. Adam eve gelmemeye başladı geldiğinde de ablam onune yemek koymadi, hakaret falan ediyormus ablam enişteme, kıyafetlerini dahi yikamiyormus. Boyle boyle adam evden koptu eve gelmedi. Yazın tatile gelince de annemler gitme bosan dediler. Cunku ablam yazın buraya tatile gelince de eniştem evine donmuş evde kalmaya başlamıs. Ablami istemediğini duşunduk. Şimdi ikincj eşinden de bir kızı var. Bu kadar detaya girmemin sebebi de ablamı biraz anlaminiz
Şimdi bizim durumumuza geleceğim. Ablamla yaklasik 1 aydır konuşmuyoruz. Sebebi de abla sen yatağını neden toplamadin ki demem oldu. Bağırdı cağırdı bana ben size bunu sunu yapiyorum yaranamiyorum dedi. Biz gelmeden evi toplamış onu soyledi. Bir de ben sabah herkesi uyandırirken herkes yatağını toplasın demiştim. Biz sıcak olduğu icin balkonda yatiyoruz bu arada. Gecen sene de aynı sorun oldu. Ablam en son uyanmasına rağmen yataklari birakip geliyordu. Evde 25 kişi vardik nerdeyse butun yatakları ben yapıp ben topluyordum artık belim kopuyordu. Tatilde herkes bir araya gelince de işler daha da cok oluyor. Ablam da kahvaltı hazırlanacagi sıra kızını ayağına alıp sallamaya başlıyor. Hazırlaninca gelip oturup yiyor toplanacağı sıra bahceye inip oturuyordu. Yani sorun değil bir kac kişi olsak ama biz gecen sene de kus olduğumuz icin babam gelip bana ablana yazık bak gitmiş bahceye oturmuş yine diyordu. Yaptiklarinj gormededen. Ablamin buyuk kızı hem anneme hem bana saygısizlik yapan biri. Anneme sus diye bağırıp ustune el kaldırmaya calışan biri. Biz susturuyoruz onu ama ablam kesinlikle bir şey demiyor.Anneme bağırma vs bir şey cıkmıyor ağzından. Bir iki boyle oldu artık anneme de kızdım. Anne sizinle yaşayacaklar snaa bağırıyor 11 yasindaki torunun sustursana dediğimde ablan bir şey der diye bekliyorum diyor. Ama ablam da tık yok. Bir şey dediğimizde gidip ablama şikayet ediyor biizi ki biz asla bosuna bir şey demiyoruz. Ablam yigenime ben sana yanıma gel denedim mi diyor. Onlar senin teyzen dayin haklilar demiyor.
Gecen gun de biz mutfakta yemek yaparken annem ben ve kız kardeşim onlar salonda oturuyordu. Bu 11 yasindaki yigenim gelip su icecekti surahinin yanında bardak da vardı. Yeni bardak aldı bir bardak da kırdı. Annem ve ben, kızım burda bardak vardı dedik. Gormedim deyip yeni bardakla suyunu icti. Her şeyi bana diyorsunuz hep ben sucluyum deyip ağladı durduk yere. Ablam da baktık pat pat vuruyor kıza. Ben snaa bit seye dokunma bir sey yeme icme demedim mi dedi. Biz şok olduk. Sanki biz kıza bir şey yeme icme demişiz gibi. Ki ben bana bu kadar saygısızlık yapmasina ragmen dis icin randevusunu alıp babama soyleyip doktora goturen biriyim. İlaclarına kadar ben alıyordum.( Ablamın 40 bine kadar parası olmasına rağmen). Sonra biz ne dedik de kıza vuruyorsun dedik. Hep kızıma soyleniyorsunuz bugune kadar bana ne yaptın dedi anneme sen annelik mi yaptin dedi. Babam bunları duyunca şok oldu. Biz şok gecirdik. Babam o kadar değer verir ki anlatamam. Annemi bizi cok uzdu. Nasıl olacak bununla dedi annem. Cunku iş dahi yapmıyor annem 55 yaşında kadın. Kalkıp yemek yapmaya kalkiyor ona ve cocuklarına. Ustune de laf ısıtıyor. Babam şuan calışmıyor ben de yeni araba aldım eve para veremiyorum kendisinin o kadar parası var eve bir kuruş vermiyor. Doktor doktor gezdiriyoruz eve alışveriş nasıl oluyor demiyor. Kızının sutu dışında bir şey almiyor eve. Benim geleceğim demiş o para. Ki ablam ben yeni atandgimda sen bu eve para vermek zorundasın diyen biri. Ben bir kağıt havlusunu kopardım diye bitirdin diyen biri. Ben konusunca da annem babam beni susturuyor onun sıkıntilari var diye. Ben anladım ki ona ne yapsam boş. O yuzden asla konuşmayı duşunmuyorum. O kızını dusunmezken doktor doktor gezdirdigimde teşekkur dahi etmeyen burun asmya devam eden biri.
Lutfen akıl verin bana. Benim de hatalarım vardır soyleyip aydinlatirsaniz cok mutlu olurum. Teşekkurler şimdiden.. Bu arada yanlış yazdığım, karışık yazdığım olmus. Kafam allak bullak kusura bakmayın. Umarım anlatabilmisimdir.