Değerli arkadaşlarım. Bazılarınız biliyor eşim hem KOAH hem de tansiyon hastası olduğu icin korona virusten cok korkuyorum. Neredeyse 11 aydır yazlık bir ilcede izole bir hayat suruyoruz. Eşim online ozel ders veriyor ve ben de bilgisayardan calışıyorum. Bu konuda cok şanslı olduğumuzun farkındayım ama bendeki koronafobi oyle aşırı boyutlara ulaşmıştı ki markete bile asla cıkmıyoruz, sanal marketten gelen urunleri uzunca bir sure bekletip sonra obsesif bir şekilde ceşitli dezenfeksiyon işlemlerinden geciriyordum. Ellerim yara oldu. Kimseyle goruşmuyoruz ve uzaktan bir homo sapiens gorsek kacıyoruz. Şimdi bu nesnelerden bulaş fobimi yendim, eskisi gibi değilim ama insanlardan hala korkuyorum ve goruşmuyoruz.
Sorunuma gelecek olursak: Salı gunu eşimin dişi abse yaptı. Bulunduğumuz ilcede diş hekimi olmadığından buyukşehirde liseden bir arkadaşımı aradım. Kendisi ortodontist, eşi de diş hekimi aynı muayenehanede calışıyorlar ve eşi bize antibiyotik recete etti, başka arkadaşımız da alıp minibuse vererek bize ulaştırdı. Carşamba gunune de randevu aldık gitmek zorundayız, hem muhtemelen kanal tedavisi olacağı icin 2 belki 3 seans gitmemiz lazım. Peynir paketinden tırsarken şimdi maskesiz yakın mesafeden bir insanın eşimin ağzının icine girecek olmasının beni ne kadar tedirgin ettiğini tahmin edebilirsiniz. Eşim Salı gununden beri antibiyotiğini 12 saate bir iciyor, paketten 10 adet hap cıktı ve bugun oğlen saat2 ’de paketten cıkan son hapı icecek. Dun sabah eşim dişinin hala ağrıdığını ve şişin de inmediğini soyledi. Bir paket daha antibiyotik icmeli miyim? dedi.
Arkadaşım liseden cok yakın olmasam da samimi olduğum bir arkadaşım. Birbirimizi severiz. Ben yine de cumartesi gunu calışmadıklarını bildiğim icin whatsaptan mesaj attım sordum. Akşama kadar whatsapına bakmadı (Helen de gorulmemiş mesaj) normal sms attım, ona da yanıt gelmeyince akşam aradım. Arkadaş demez mi, “size 5 gunluk antibiyotik yetmez en az 7 gun almanız lazımdı, size iki paket yazmadık mı?” diye. Hayır dedim tek paket yazılmış. İşin kotusu buradaki eczaneler recetenin aslını gormeden antibiyotik vermiyorlar ve hafta sonu sokağa cıkma yasağı olduğu icin minibisler de calışmıyor. İlac bize en erken pazartesi oğlene ulaşabilir. O durumda da eşim bu geceki antibiyotik dozunu atlamak zorunda kalacak. Arkadaşım “ben bir eşime sorayım sana yanıt vereyim, ama bu akşam eşim oğlu ile vakit geciriyor, salonda film izliyorlar, rahatsız edilmek istemez, ben yarın sorar size haber veririm” dedi. Şimdi belki doğru olan bu, neticede evde iş muhabbeti yapılmaz, cocuklarla kaliteli zaman gecirmek gerek. Boyle bir kuralları var anladığım kadarıyla. Ancak tabi ki bizim Turk zihniyete bu cok ters geldi. Kaldı ki samimi bir arkadaşım, eşi ile de tanışıyoruz ve beraber ailecek tatile bile gittik vb. Bir de eşinin hatası; yani bize eksik ilac yazmış ve biz arayıp sormasak haberimiz bile olmayacaktı tedavimiz eksik kalacaktı. Ben cok bozuldum. Bugun haber verecek eğer unutmazsa. Aslında bu kadar bozulmamın sebebi bu koronafobim had safhadayken eşimin diş hekimine gitmek zorunda olmasının verdiği stresin katkısı. Bir turlu rahatlayamıyorum.