Merhaba herkese,
Daha once de soru sorduğum bir konuda fikirlerinize başvurmak istiyorum.
Ben bir yayınevinde editor olarak calışıyorum yaklaşık iki yıldır, edebiyat mezunuyum. Cocukluğumdan itibaren edebiyatla haşır neşir olduğum icin, sevdiğim bir iş diyebilirim. Ofiste cok az kişi calışıyoruz. Yayınevi sahibiyle de aramız %80 iyi diyebilirim. Adamın niyeti, her şey biraz daha oturduktan sonra kendi koşesine cekilip hemen hemen her şeyi bana bırakmak. Devamlı yazar-cizer insanlarla beraber olduğumuz icin bu anlamda bir cevre edinmek de kolay olabiliyor haliyle. Bir şey yazmak, yayınlatmak vs benim icin kolay olabiliyor.
Olumsuz taraflarına gelecek olursak, işin maddi boyutuyla ben ilgileniyorum, iş tanımım olmamasına rağmen. Haliyle ay boyu kac iş yaptığımı hesaplayarak geciyor zamanım, bu anlamda uzerimde buyuk bir ağırlık hissediyorum, her şeyin bana bağlı olması hoşuma gitmiyor, parasal konularla uğraşmak istemiyorum. Buyuk bir yayınevi de olmadığı icin, uzun vadede o kadar da guven veren bir yer değil, belki de batıp gidebilecek bir yer. Aldığım ucret de asgari ucretten bir miktar daha fazla.
Soruma gelecek olursak, yıllardır icimde kalan ve eğer bu alanda calışırsam kendimi gercekleştirmiş gibi hissedeceğim bir bolumde okumak icin yeniden sınava girmek istiyorum: Psikoloji.
Gozumu karartıp sınava hazırlansam -kazanabileceğimi duşunuyorum- 4 yıl okusam, 2 yıl da yuksek lisans desek, 32-33 yaşıma geleceğim, ki klinik psikoloji yuksek lisans alımlarının oldukca az olduğunun farkındayım. Ayrıca, bu mesleğe bir 8-10 yıl kadar gec başlamış olacağım. Okuduğum bu 6 yıl boyunca da para harcayacağım haliyle, ailemin bunu kaldıracak bir gucu yok. Benim şu an halihazırda birikmiş bir miktar param var, okurken en azından 3-4 yıl yetebilecek bir para. Şu anki işimle beraber yurutemeyeceğim icin işten cıkmam lazım bu surece başlamak icin.
Yani bir tarafta %70-80 memnun oluğum bir iş dururken, diğer tarafta okumazsam ilerde cok pişman olacağımı duşunduğum, belirsizliklerle dolu, maddi anlamda da zorlayıcı bir yol var.
Siz olsanız ne yaparsınız?
Fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum.
Şimdiden teşekkur ederim.