Merhaba kızlar. Biz eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz. Eltim alt katımda oturuyor.
Eltimin Kucuk oğlu 6 yaşında ve inanılmaz yaramaz bir cocuk! Gorgu terbiye sıfır !
Bize ne zaman gelse direk buzdolabını acar karıştırır "onu yicem bunu yicem ". hatta bazen İZİN istemeden alır ve yer aşırı sinir olurum ben bu duruma . Kac kere de annesi yanındayken uyardım. " X başkalarının buzdolapları izinsiz acılıp karıştırılmaz ! Ayıp ! Bişey istediğin zaman bana soyle varsa ben sana veririm ." Diye .
Ama yok o kadar asi ve dik başlı bir cocuk ki laftan anlamıyor o sadece kendi bildiğini okuyor .
Temizliğe de asla onem vermez yemek veya Abur cubur yedikten sonra o eller ustune başına surulur!!
bizdeyken ben zorla uyarıyorum da gidip ellerini yıkıyor . Banyoda da işi gucu sabunla oynamak işi bitince de elini tutup kapının arkasında asılı olan bornozlara silmeye kalkmıştı birkeresinde. Surekli takip ediyorum onu gorduğum gibi gittim ve uyardım " oğlum burda el havlusu var ya bornozlara niye siliyorsun diye " ,bide "yooo silmedim ki" diye yalan soyluyor gozumun icine baka baka.
cok yalan soyleme huyu da var . Cekmeceleri karıştırıp kalemliğimden kalem alır sonra "ben bunu okulda yerde buldum " der .
Eşim AOF De oğrenci ders calıştırıyorum ona o defteri almış neymiş resim yapacakmış "tamam kopar ordan 2-3 sayfa yap " dedim . Ama yok o her sayfaya cizip film yapcakmış sayfalar gectikce oynucakmış o film . "Oğlum gormuyor Musun dersler var bu defterde amcan calışıyor" diyorum " amcam koca adam olmuş ne okuluna gidiyor sanki yalan soyleme" diyor.
Artık o saatten sonra sinirimden catlıyorum işte . Neyse bunlardan daha cok var da ben size Cuma gunu yaptığı şeyleri anlatayım .
Yine geldi annesiyle ve her tarafı karıştırmaya başladı mutfak cekmeceleri, camlar , tv sehpası , sıra buzdolabına geldi.
Benim uyarmama rağmen annesi de isteksiz Bi şekilde "oğlum kapat bak ayıp" deyip oğlunu cekmeye calışıyor sozde! Bi yandan onla beraber dolabın icini suzuyor "al ne al ne istiyorsun" diyiverdi sonunda oda. cokomel vardı dolapta onları gormuş aldı ki kısa bir sure once annesinin aldığı 2 tane keki yemişti bide salonda yeme huyları var "oturup mutfakta tepsinin ustunde ye " diyorum "yok icerde yicem " al o zaman tepsiyle ye ama dokme yerlere diye uyardım. Cunku biliyorum herşeyi dokerek yiyor.
Neyse bu yedi biraz cizgi film izledi sonra tekrar gelip buzdolabını karıştırmaya başladı "ben yeşil zeytin yicem" !!!!!!
Ben tabi sinirden patlıyorum kendi evlerindeyken mutfağa uğramaz buraya gelince midesini kurtlar basıyor !
Aldı gitti icerde zeytin yemeye başladı . Her neyse bunlar sonunda gitti . Ertesi gun eşimle oturuyoruz. tv sehpamın ustunde 2 ucta sus eşyam var onlardan birtanesinin ağız kısmında Bi koyuluk farkettim o ne diye bakmaya gittim ki şoka girdim o kucuk cocuk gorunumlu canavar yediği cikolatayı ciğnemiş ciğnemiş sus eşyamın icine tukurmuş!! direk eşime gosterdim "bu ne rezillik nasıl bir cocuk bu hic mi terbiye temizlik oğretmemişler bu cocuğa " diye soyleniyorum eşim sesini cıkarmadan dinledi.
Neyse aradan 1-2 gun gecti salonda zigon sehpamın ustunde de camdan bir sus eşyam var baktım tepesinde bişeyler var yakınına gittim kurumuş zeytin cekirdekleri !!!! İtinayla onları oraya dizmiş ! Allahım kriz gecircem ben denk gelip gormesem evime bir misafir gelse gorse rezil olucam ! Dur dedim ben şu tv sehpasının ustundeki diğer bibloyada bakıcam Bi baktım onun icinde de 7-8 tane yeşil zeytin cekirdeği !
Allahım deli oldum ya ben asla alışık değilim boyle pisliklere . 4 aylık cocuğum var ne zaman uyusa hemen temizliğimi işimi gucumu yapmaya calışıyorum o uyanmadan şimdi boyle kirletilidğini gormek beni delirtti . Artık psikolojimi bozdu acaba başka nereye naptı diye her tarafı kontrol etmeye başladım koltukların altını yastıkların arkasını. ki iyi ki de bakmışım tuvalet pecetesinden alıp parcalayıp parcalayıp koltuğun altına atmış !
Ben artık iyice sinirlendim akşam eşime anlatıyorum bunları bana demesin mi " yaratıcı cocuk zeytin ağacı dikmiş oraya " !!!!! Ya sen ne diyorsun ben mecbur muyum senin yeğeninin pisliklerini temizlemeye kendin mi temizliyorsun bu evi de boyle rahat rahat konuşuyorsun gerekmediği surece o cocuğun artık bize gelmesini istemiyorum . Geldiği gibi zaten budolabına dadanır her tarafını karıştırır bundan da rahatsız oluyorum oyle kafasına gore İZİN almadan başkalarının dolabını acıp karıştıramaz" dedim
sonra bu başladı " benim yeğenim karıştırır da bide senden izin mi alıcak benim oğlum aşada boyle bişey yapsa yengem kızsa abim onu mahveder o yuzden sende sakın benim yeğenlerime karışma !
Bende dedim " benim oğlum hele Bi buyusun oyle bişey asla yapmaz cunku onu oyle eğitip oğreticem " dedim.
Bu icerde hala soyleniyor bana ben yatak odasına gectim o kadar sinirlendim ki yeğeninin bu yaptığı şeyleri normal karşılayıp ona hak vermesine yastığını battaniyesini aldım iceri goturdum " madem bana hak vermek bu kadar zor geliyor sana bu gece burda yat da aklın başına gelsin istersen hatta in yeğeninin koynunda yat" dedim.
Ben oğlumu uyuturken eşim geldi
" napıcaksın amcamlar gibi mi olalım birbirimize mi duşelim kardeşler yeğenler komple . Bi cocuğun yaptığı şeylere katlanamadın yemin ederim seni boşarım" dedi bana ve gitti iceri. Beynimden vurulmuşa dondum .
8-9 yıllık beraberliğin sonunda evlenmişiz cocuğumuz olmuş birbirimizi o kadar severken o ettiği laf cok zoruma gitti.
Eşimde ailesi haksız bile olsa hep onları tutma huyu var ve bundan cok rahatsız oluyorum , uzuluyorum .
Ben yine de sabaha karşı 5 gibi uyandım baktım salonda yatıyor ustu yarı kapalı yarı acık kıyamadım gittim uyandırdım hadi gel yatağa diye beni Bi terslemeler . " bak o ettiğin boşanma lafına rağmen kıyamadım geldim seni cağırıyorum " dedim " git başımdan zaten 2 saat sonra kalkıcam gece nasıl burda yattıysam sabah da burdan kalkarım " Dedi .
Ben biraz daha ısrar edince beni itti ve ciddi bir ifadeyle "vallahi bak dovecem seni git " Dedi . Ben tabi o an delirdim ve yanına geldiğime lanet ettim icimden ! " oyle mi X dedim sen bence de git bugun o boşanma davasını ac acmazsan ş.......sizsin " dedim ve gidip yattım. Oda bişey demedi uyumaya devam etti sabah da kalktı giyindi işe gitti . Şimdi ben haksızmıyım , haksızsam nerde haksızım, akşam eşim geldiğinde nasıl davranmalıyım lutfen akıl verin cok uzun oldu biliyorum ama anlatıp icimi dokmem lazımdı hakkınızı helal edin ve cok sağolun