Şimdi gelelim ROM'un guzel ve kotu yanlarına.
Oncelikle diğer Android 4.+ platformuna sahip ROM'lar gibi bu ROM'da da Video Kamera calışmıyor. Videocam Illusion gibi programlarla video kamerayı kullanabiliyorsunuz ama kalitesi duşuk cekimler yapabiliyorsunuz. Video kamera ozellğini sık kullanıyorsanız Android 2.3.7 tabanlı diğer ROM'lara bakabilirsiniz.
Bir diğer dezavantajı ise bu ROM Blur tabanlı olmadığı icin Webtop ozelliğinden faydalanamıyorsunuz. Halen dock'u kullanabilirsiniz ancak Webtop ozelliğinden faydalanamazsınız. Bunun yerine telefonu HDMI kablo ile bilgisayara bağladığınızda telefonunun ayna goruntusunu elde ediyorsunuz fakat goruntu kalitesi tatmin edici değil. Eğer bu ozellikten faydalanmak istiyorsanız Blur tabanlı diğer ROM'ları deneyebilirsiniz.
Bir diğer eksiklik parmak izi okuyucuda. Android 4.+ icin resmi bir guncelleme gelmediği icin bu platform icin parmak izi okuyucu driverleri yok. Bu yuzden bu ozellikten faydalanamıyorsunuz.
Son olarak kucuk bir bug'dan bahsetmek istiyorum. Telefonu otomatik parlaklık ayarından cıkardığınızda ve yeniden başlattığınızda telefonun butonlarının ışığı sonuyor. Otomatik parlaklık gozunuzu rahatsız ediyorsa her acılışta Otomatik parlaklığı tekrar acıp kapatarak sonraki yeniden başlatmaya kadar ışıkların yanmasını sağlayabilirsiniz.
Gelelim bu ROM'u kullanmanın avantajlarına. Telefonun orijinal hali cok gec acılıyor. (Yaklaşık bir bucuk dakika) Ancak bu ROM başlangıcta 30 saniyede, programlarla dolduktan sonra 40 saniyede acılıyor. Sureyi daha da kısaltmak icin bir suru Tweak yaptım ama cok fazla bir fark goremedim. Yaklaşık 20 saniyede acılan bir telefon istiyorsanız 2.3.7 tabanlı MROM'a bakınız. MROM'da video kamerayı da kullanabiliyorsunuz ve oldukca stabil bir ROM. Yani ozet olarak Custom ROM kullanarak telefondan istediğiniz verimi alıyorsunuz.
Sonuc olarak telefonun orijinal ROM'u beklentilerinizi karşılamayabilir. Birkac ozellikten feragat ederek daha hızlı bir telefon elde edebilir ve yeni ozellikleri keşfedebilirsiniz.
İndirme Bağlantısı : Goo.im Downloads - Downloading cna_olympus-ota-eng.20121016.zip