Sony Ericsson'un Xperia X10 Mini Pro modeli icin hazırlanmış Android 4.0.4 ROM'u.
ROM'u yuklemek icin oncelikle telefonunuzda en son 2.1.1.A.0.6/2.1.1.C.0.0 SE Firmware ve Baseband: M76XX-TSNCJOLYM-53404015 surumleri olması gerek! Telefonunuzun Bootloader kilidi acık olmalı. En son ICS nAa kernel elinizde olmalı
Adım adım ROM'u yukluyoruz:
MiniCM9-xxx.zip dosyasını indirin. Verilerinizi yedekleyin: kişiler, uygulamalar, sms vs. MiniCM9-xxx.zip dosyasını SD kartın kok dizinine kopyalayın. CM9 icin onerilen Google Apps dosyasını buradan indirin ve onu da SD karta kopyalayın. Eğer henuz acmadıysanız telefonunuzun Bootloader kilidini acın. Flashtool ile nAa cekirdeğini telefona atın. Bunun icin:
- Telefonunuzun ayarlarından once Hata ayıklama ve Bilinmeyen kaynaklar seceneğini etkinleştirin. Ardından telefonu kapatın.
-nAa Kernel'ı Flashtoolfirmwares klasorune kopyalayın. Denetim Masası > Bolge ve Dil Secenekleri'ne girin. Bicimi İngilizce Amerikan yapın. Konumu da ABD yapın.
- Flashtool programını calıştırın ve Flash deyin. Ardından U20_nAaxxx kernel firmware'i secin. Bu işlem hem kernel.sin hem de loader.sin dosyasının flashlanmasını sağlar.
- Telefonun geri tuşuna basılı tutun ve bu esnada USB kablosunu bağlayın. Telefonun USB portunun yanında yeşil ışık belirecek ve Flashtool telefonunuzu tanıyıp kernel'i cihaza yazacaktır.
- İşlem bittiğinde USB kablosunu sokup telefonu başlatın. nAa Logosu ekranda belirince ClockWorkMod menusune girmek icin art arda geri tuşuna basın.
- 'Wipe data/factory reset' seceneğini secin (Bu işlem kesinlikle cok onemli!)
- MiniCM9-xxx.zip dosyasını flashlayın. Bunu yapmak icin 'Install ZIP from sdcard -> Choose ZIP from sdcard' yolunu izleyin ve MiniCM9-xxx.zip dosyasını secin.
- Gapps dosyasını da aynı yontemle flashlayın. Telefonu yeniden başlatın. (İlk başlangıc ~2 dakika surecektir.) Cihazınız acıldığında CM Settings -> System -> Update notifications kısmına girip 'Register' olursanız MiniCM9 guncellemelerini alabilirsiniz.
Telefonunuz SIM network unlock PIN sorarsa Dismiss diyerek gecebilirsiniz.
NOT: CWM menusunu ses kısma-acma tuşlarıyla kullanabilirsiniz.
Xperia X10 Mini Pro Android 4.0 ICS ROM Guncellemesi
Android Telefonlar0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Xperia X10 Mini Pro Android 4.0 ICS ROM Guncellemesi