arkadaşlar ben 3 yıldır evliyim..cocugum olmuyor..bu sure zarfında eşim de ben de doktara gittik kontroller yaptırdık ve doktorlar hicbir sorunumuzun olmadıgını soylediler..sebebsiz infertilite var dediler..
eşimde bu 3 yıla yakın zaman icinde başka kurumdan olmak kaydıyla 2 defa sperm testi yaptı..ilk sperm testi 2012 yılında 4,8 ml ve toplam 175 milyon spermi cıktı...bir sene sonra başka yerden yine yaptırdı ancak orda sperm testi yaparken yarısı yere dokuldugunden olsa gerek 2.5 ml ve 60 milyon toplam sperm cıktı...
geleyim en can alıcı kısma..ben bugun eşimle aşılama tedavisi yapmak icin gittik. ve bana aşılama yapıldı...sonuc kagıdını ve sonucu istedim doktordan ve sonuca baktım ki 4,5ml ve toplam sadece ve sadece 10 milyon !!!! bu toplam sperm sayısı sonucunda dona kaldım..
doktora gecen 2 yılda eşimin yaptıgı testleri gosterdim ve boyle bir sonucun olmasının cok mantıksız oldugunu soyledim o da bana olabilir stres radyasyon vs..gibi seylerin etkili olabilecegini soyledi..
hakikaten eşim son hafta iş yogunlugundan stresliydi ve calıştıgı yer teiaş..şalt sahasının yanında elektrik akımı ve radyasyon da var tabi...
size sorum şu arkadaşlar eşimin 1 er yıl arayla farklı yerlerde yaptıgı bu 3 sonuc.boyle ortalama olarak 120-170 milyon civarı cıkması gereken sperm toplamının sadece 10 milyon cıkması sizce normal mi ??????
yoksa eşimde sperm acısından sıkıntı mı başgosterdi ??? yoksa radyasyon ve stres mi etkili oldu ??? ya da en kotusu tup bebek merkezinde aşılama tedavisi icin alınan spermler mi karıştı ???? lutfen sorularıma cevap verin ALLAH aşkına ?!
Erkek İnfertilitesi Cok acil sorum var arkadaşlar!!!
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi Cok acil sorum var arkadaşlar!!!