Bir Yurek acısı "infertilite"
Ve biz cok aşıktık..Oyleydi ki evlendıkten 6 ay sonra bir bebeğimiz olsun istedik. Tatile cıktık ve cektiğimiz videolarda ,bebeğim bak biz sana kavuşmaya taa buralara geldik sen tatil bebişi olcaksın dedik… O zamanlar gozlerimizin ici ışıl ışıl parlamış,bilemezdim ki yıllar sonra bu videolara bakıp bakıp ağlayacağimı…
Birlikteliğimizin en guzel tatilini yaptıktan sonra bebek icinde yeterince calışmısken, ay sonunu beklemeye sabrımız yok tabi.. Daha gunum gecmeden bir kliniğe gidiyoruz beta hcg testi yaptırcaz dıyoruz,kac gununuz gecti diolar,henuz gecmedi diyorum ve benim gunlerim hic gecikmiyor aylarca yıllarca… Kan tahlili vermeden donuyoruz memlekete zamanında gelıyor beklenen mens. Bir ay ıkı ay derken 3. Ayda bebiş gelmeyince doktora gidiyoruz.Dun gibi hatırlıyorum bende bir sıkıntı gozukmuyor fakat eşimin spermiyogramında sıkıntılar var.Normalde Who (Dunya Sağlık Orgutu) ya gore 1 ml.d 20 milyon olması gerekirken, 1 ml de 10 milyon sperm gozukuyordu ve hareketle ilgili parametrelerde de sıkıntılar vardı kısacası olması gereken yavaslardı. İnfertilite ile mucadele eden arkadaslar icin ayrıntı verebilirim. Gebeliği başlatabilen spermler ileri hızlı gidebilen spermlerdi fakat bizde ileri hızlı sperm sayısı 0 idi. İleri yavaslarda gebelik başlatabılır, yumurtaya ulasabılırdı fakat bu yıllarnızı alabilirdi. Ya tutarsa J…
Boylece kurlere sarılma alternatıf tıptan medet umma yıllarımız başladı. Oncelikle kecibonuzu tozunun sperm kalitesini artırdığını oğrendik. Bir koyden doğal şeklini bulup oğuttuk..Eşim surekli tuketmeye başladı fakat hicbirsey değişmiyordu.Gunler, aylar birbirini kovalıyor zamanlı ilişkiye girmekse canımızı epeyce sıkmaya başlamıstı. Artık resmen birbirimizden kacıyor sadece ovulasyon gunlerinde lutfen birlikte oluyorduk. Erkek infertil bir cifttik ama bende surekli kendimde bişeyler arayıp duruyor,sogn kuru incir kuru yapıyordum. Bir de spermlerin hızlı ilerleyebilmesi ne ortam saglayan bir yardımcı urun duymustuk “pre seed “ ilişkiden once vaginaya sıkıosunuz ve 5-10 dakika icinde ilşki olup bitmeli. Yoksa urunun iceriği bozuluyor. Ne kadar can sıkıcı olduğunu anlatamam ,aynı damdan duştuklerimiz anlayacaktır beni. Alalade,duygusuz sevgisiz yasanılan,yasanması o gunlerde zorunlu olan gorev gunleri…gitsinde gelmesin bir daha…
Velhasıl ,biz artık tam zamanlı infertil bir cifttik. Her hamile gorduğunde ağlayan, her bebek gorduğunde bogazina bir yumru takılan,tavukları civcivlerinden ,kuzuları annelerinden kıskanan bir yurek acısı…Toprak anayı bile kıskanırmı insan rahminde bunca şey barındırabiliyor,dikilen hersey onda can buluyor diye,kendine kızar mı insan ne kadar corağım kupkuru diye,ustelik tıbben anne olmam da bir engel gozukmuyorken…
Yine duramıyor kapılarını calıyoruz doktorların yumurta takibi progesteron testleri vs. ve yeni bir sorunla karsılasıyoruz..Varıkosel..cozumu ameliyat..Eşim yıkılıyor tabi,bu ameliyatta hersey olabilir cunku,,varikosel ve sonrasını bir sonraki yazımda anlatacağım cok uzun bir konu zira şimdilik veda edıyor ve sizin yasadıklarınızı da okumak icin can atıyorum lutfen yazın bana…
Bir İstanbul Masalı...
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Bir İstanbul Masalı...