BAŞLIĞI ACARKEN BİR YANLIŞLIK OLDU VE DUZELTEMEDİM DE KUSURA BAKMAYIN...
Selam arkadaşlar;
Daha 1 hafta oncesine kadar sizler gibi forum da hamile kalmak icin faydalı olan kurleri, yiyecekleri, davranışları okuyordum. gecen hafta perşembe gunu hamile olduğumu oğrendim bizim sorunlarımız cikolata kistim vardı benim eşiminse azospermi vardı ve variokosel tehşisi konuldu. size faydalı olması acısından bu ay yaptığım herşeyi buraya yazmaya karar verdim umarım sizede yardımcı olur
ilk aşama; 3 şubatta HSG cekildim. Cok ağrılı bir işlem gecirdim. ben hayatımda boyle bir acıyla karşılaşmamıştım daha once. burda okuduklarıma gore doktorlar HSG den sonra korunmayı oneriyorlarmış benim doktorum hic birşey soylemedi bu yuzden ben korunmadım korun deseydide korunmazdım hatta 2. gun acı duyarak yaptık zor oldu ama yapabileceğim birşey yoktu. Şansın en yuksek olduğu gun o gundu. ve ayaklarımı dikerek yattım rahat 1 saat.
ikinci aşama; eşime bir beslenme programı yaptım. Evde ağır yağlı kızartma turu yiyecekler hic pişmedi 1 ay. Balık, Tavuk ve Et yedirdim haftada bir kere. Her akşam kuruyemiş yedirdim. İncir, siyah uzum, kabuklu fıstık, keci boynuzu ve kabak cekirdeği yedi ve her gece yatarken muzlu sut icirdim. sabahları keci boynuzu kuru, akşamları nohut kuru icti her gun.
ucuncu aşama; ben hergunumu pozitif gecirdim. hic birşeyi kendime dert etmedim. işte sorun yaşadıysam eve yansıtmadım. işten gelince ev dağınıksa kafama takmadım oyle bıraktım. ve eşimin yediklerinden bende yedim her akşam. karnımda bir sancı hissettiğimde yattım. Ayaklarımın altına sıcak su koydum, kendimi sıcak tuttum.
dorduncu aşamada; bol bol dua ettim her gece yatarken her sabah kalkarken. ağlayarak allahıma yalvardım. ve herşeyin bir zamanı olduğuna inandım.
Sizlerde benim gibi hamile olduğunuzu oğrenir ve hep birlikte bebişlerimizi kucağımıza alırız allahın izniyle inşallah