Merhaba hanımlar, daha onceki konularımı biliyorsunuz. Yaklaşık bir ay once memlekete gittik eşim ve bebeğimle birlikte. Keşke gitmeseydik.
4 aylık bebeğim var. Bebeğimi emziriyorum, gunde sadece 1 kere mama veriyordum bazen hic mama vermiyordum. Bebeğim hava değişiminden dolayı koyde huzursuzdu, normalden fazla ağlamaya başladı, gunduz uykularını rahat uyuyamıyor tam uyuduğu sırada eltimin cocukları, kv sesinden veya bir yere gidileceği icin uyandırmamı soyledikleri icin uyanıyor uyrkusunu alamadığı icin gittiğimiz yerde huzursuz olup ağlıyordu. Bir gun bebeğimi uykusundan uyandırıp pikniğe gidelim dediler, kızım durmamaya ağlamaya başladı, uyutmaya vs calışıyordum karnı da toktu ama uyumuyordu, kv oyalamak icin kucağına aldığında uyuyakaldı ve kv eşimle bana "cocuğun uykusu varmış bir cocuğa bakamıyorsunuz" dedi. Ben daha iyi bakıyorum dedi.
Neyse asıl olay patlak vermeden onceki akşam, kv eşimde varken bebeğe mama vermeyi arttırmamı, bebeğin mama yediğinde daha mutlu olduğunu 1 kere vereceğime 3 kere vermemi vs soyluyordu
Ben de sutumun yettiğini kendim cok zorlandığım zaman mama verdiğimi veya damla vermek icin mama verdiğimi soyledim. Bebek emerken de huzursuz doymuyor bebek filan diyordu ben de tazyikli geldiği icin oyle huzursuz diyordum kvme. İstersen eşime sor filan dedim. Eşim de kvme kızdı mama verin dediği icin ve bana donup bir daha annemlerin yanında mama verme dedi gitti.
Yarısı gun, bayramdan 2 3 gun once, eşim, eltim ve cocuklarla birlikte yuruyuşe gezmeye cıktık, bebeği doyurup uyutup oyls cıkarmıştım ama yarım saat 1 saat sonra uyanıp ağladı emzirdim, yuruyuş donuşu ağladı emzirdim, eve geldik bebeğe duş aldırdım, uyutmak icin emzirdim ve bebeğim uyurken duşa gireyim dedim o ara bebeğim uyandı ve eşim bebekle ilgilenşyordu. Benim duşa girip cıkmam en fazla 15 dk surmuştğr bu 15 dk icerisinde bebeğim kriz gecirircesine ağlıyordu sesini duyuyordum. Hemen giyinio duştan cıktım bebeğime babası mama yapmış babaannesi mamayı iciriyordu. Bana da kv " kızım cok ağladı, durmadı, yengem okudu ama susturamadık. Cok acıkmış meğersem ondan ağlıyormuş mamayı yiyince nasıl sustu, yengem kucucuk bebeği niye koy yerinde oyle gezdiriyorlar nazar değer diyor" dedi. Ben de uzulup sinirlenip "bebek diye gezdirmeyecek miyiz, demekki kem gozle fesatca bakıyorlar ki nazar değiyor. Bir daha da bebeği oralarda gezdirmem." dedim. Bebeğimi alıp iceriye yattığım odaya girdim ve eşim de geldi. Eşim " bu cocuk doyuyorda, sutun yetiyorda niye bu kadar mama yedi. Kac kere emzirdin sabahtan beri giderken gelşrken surekki emzirdin de bu cocuk niye mama yedi" diye hesap sormaya, sutumun yetmediğini ima etmeye başladı. Ben de sinirlenip " tamam canım, benim sutum yetmiyor, siz her şeyi daha iyi bilirsiniz.Beni yalnız bırak cocuğu uyutacağım." dedim ağlayarak. Eşim de sinirlenip uzerime yurudu, taklidimi yaparak kendi goğsunu sıkarak "kes sesini, bu cocuğa bakacaksan adam gibi bakacaksın. Kimseyw birşey dedirtmiyorsun, sutu yetiyormuş da, fışkırıyor tazyikli geliyormuş da filan filan. Sutun geliyorda niye mama yedi bu cocuk." dedi. Odadan cıkmasını, cocuğa nasıl bakacağımı iyi bildiğimi. Kendi bebeğime benden iyi kimsenin bakamayacağını, bebeğime cok iui baktığımı, laf etmeye, karışmaya kimsenin hakkı olmadığını ve daha fazla tartışıp beni uzerek sutumun kesileceğini soyledim. Sutu kesilecekmiş hanımefendinin diye dalga gecti. Odadan cıkmasını beni rahat bırakmasını soylemeye devam ettim. "Sus" diyerel uzerime yuruyup bana tokat attı, ve kucağımdaki bebeğim de ağladı olayın etkisiyle, ben de beddua edip ondan boşanacağımı, ailemi arayacağımı soyledim. "adamsan ara aileni hadi, ara hadi gelsinler alsınlar. Adamsan ararsın." dedi. Ve ben ailemi aradım. Beni gelin alın buradan dedim, ailemde o sırada memlekete geliyordu bayram icin, koye gelmelerine 1-2 saatleri vardı. Ben arayınca daha da sinirlenip bebeğim kucağımdayken uzerime yurudu, eşyalarımı toplamamı soyledi ve bende eşyalarımı toplamaya başladım. Bebeğim o sırada yatıyordu yatakta, kvmi cağırdı eşim. Kv gelip bebeği uyuyan cocuğu kucağına alınca bebeğimi benden ayıracaklar zannettim ve niye kucağına aldığını benden ayıramayacaklarını soyledim. Kv ise oylesine aldığını, oyle birşey yapmayacağını olayın ne olduğunu sordu, eltim ve kayınpederimde geldi odaya, aramızdaki herşeyi ozelimizi onlara doktu. Beni kucuk duşurdu, temiz değilmişim, hem oturduğumuz evi hem de koydeki benimsememişim, kendi gozunde kusur olarak gorduklerini herşeyi doktu, benim ailemle goruşmek istememi bile abartarak anlattı. Neler neler dedi. Neden ailemi aradığımı sordular, bana tokat attı niye aramayayım ben sahipsiz miyim benim de bir ailem var, yeter artık dedim. Bana ne alaka sahipsizlikle diyorlar, eltim de keşke aramasaydın aileni, barışın konuşun diyor bende kocan sana bunu yapsa sen kalır mısın diyprum "bizim ilişkimiz cok farklı" diyor bana eltim. Duzeltme bahanesiyle kendi fikirlerini de empoze etmeye başladılar eşime. Eşim kvme ailelerle konuşup arayı duzeltmeye calışmayın diye telkinde bulunuyordu. Benimle ilgilş herşeyini ortaya dokmuşyu. Eltim de o kadar sık gitmeyiver ailene vs diypr. Haftada 1 kere gitmek cok sıkmış. Daha az gitmeliumişim, eşimi de gitmek icin zorlamamalıymışım filan. Sut konusunfa da gercekten normalden fazla ağlıyormuş mama vermeliymişim vs. Ama vurması da yanlışmış oyle şeyler diyolar. Eşim de ailesi gelsin alsın ben karşılaşmak konuşmak istemiyorum karşılaşırsao kotu olur diyor. Cunku silahı var ailem de gelmedi benden cevap beklediler. Ben tartışırken aileme zarar verecek diye tekrardan gelin diye aramadım. Neyse uzub uzun konuşup yeniden denememizi istediler bayramda kusluk olmaz ikinizde hatalarınızıı duzeltin dediler. Israr ettiler yeniden deneyelim dedik ama kv hala sutun yetmiyor mama ver demeyw devam ediyor. Bebeğime ben değil eşim bakıyormuş ben bakamıyormuşum oyle diyor. Sadece sevmek icin kucağjna alıyor bebeği eşim. Sanki altını değiştirip o uyutuyor veya herşeyiyle o ilgileniyormuş gibi konuşuyorlar.
Kendimi kotu hissediyorum aradan 15 20 gun gecti ama acısını unutamıyorum. Eşimle aramız şuan normsl gibi ama bir soğukluk bşr kırıklık var. Hala laf sokuyor ve dalga geciyorlar ailecek.