Kızlar merhaba, moralim bozuk biraz normalde bu konuda kendimi motive ederim ama bu akşam modum duştu bazı şeyler sebep oldu. Evet konu bilindik, her gun bir suru 30 yaşını geckin kadın evlenemedik diye uzgun konular acıyorlar bu da aynısı. 33 yaşındayım seneye 34 olacağım bekarım, karşıma cıkan da Yok. Ve aklımda şu soru : yaşlanınca ne olacağım ?? Tamam yarına cıkmanın garantisi yok da, yine de bu soru.

Kızlar benim ananem var erken evlenmiş yıllarca cocuğu olmamış stresle uzuntuyle yaşamış. Annemi 38 yaşında doğurmuş ve havalara ucmuş. Anneannem 90 yaşına yakın en son 2 defa kalcası kırıldı bir de pandemi donemi, yalnız olsa perişan olurdu. Annem olmasa perişan olurdu. Ama annem baktı ilgilendi ve ben de yardım ettim ve anneannem gunde 150-200 defa hep şunları soyledi:

"Kızımmm yavrum iyi ki seni doğurdum, iyi ki evlatsız kalmadım"
"Şukurler olsun evladım var bana bakıyor ya evlatsız olsaydım?"
"Sen iyi ki doğdun yoksa napardım ben iyi ki doğurdum şukurler olsun doğurdum"
"İyi ki evladım var iyi ki olmuş Rabbim evlatsızların yardımcısı olsun"

Her gun aynı lafları yuzlerce kez soyledi bu şekildeki lafları sanırım biraz da bu etkiledi: ben nolucam yaşlanınca duşuncesi belirdi kızlar Kaygı icindeyim ben.

Bir diğer konu da, benim kızkardeşim ablam Yok. Evlenememekten daha kotu birşey de kızkardeş olmaması. İşyeribde bir teyze vardı emekli oldu, 60 yaşındaydı be omru boyunca hic ama hic evlenmemişti, bir kere dahi evlenmemişti . Ama yalnızlık cekmiyordu cunku 3 kızkardeşi vardı ve onlarla gezip Bodrum'da tatil yapmıştı. Yeğenleri vardı " ben doğuramasam da yeğenlerim bana analığı tattırdı benim Harika hayatım var" diyordu. İşte bende kızkardeş yok. 2 abim var biri evli, zaten bilirsiniz erkekler evlenince yarı el olur. Diğeri 35 yaşında bekar kendi havasında. Yani evlenemezsem yaşlanınca bana omuz verecek ablam Yok kızkardeşim yok.

Boyle işte kızlar. Dertleşmek istedim sizinle.