Merhaba arkadaşlar,
Sorunum kardeşim. İlk cocuğum olacak ve bu yuzden annem kardeşim ile birlikte memleketten yanıma geldiler. Ben işe başladığımda da bi aksilik cıkmazsa bebeğime annem bakacak. Kardeşimde universite sınavında gecen sene kotu yaptığı icin bu sene mezuna kaldı ve burada dershaneye gidecek.
Kardeşim ile aramda 9 yaş fark var. Ben universiteye gittim. Sonrasında da evlendim. Şu anda 3.5 yıllık evliyim. Yani 8.5 yıldır ailemle birlikte yaşamıyorum. Kardeşimde bu sure icinde tek cocuk gibi buyudu. Annem babam calışıyordu. Maddi durumumuz iyiydi. Tum imkanlarını kardeşime sundular. Kardeşim memleketteki en iyi ozel okullara gitti. Hep markalı kaliteli giyindi. Arkadaş cevresi de okulundan dolayı zengin şımarık insanlarla doluydu. Yani kardeşim genel olarak boyle olanlarla arkadaş kurmuştu. Şu anda geldikleri icin dershanesi daha başlamadan kardeşime ders calışma programı yaptık. Cunku kendi kendine hic calışmıyor. Gecen sene ozel derslere vs gitti. Ama test kitapları bomboş. Yaptığı sıralama 200 bin. Kardeşim icin kotu cunku ortaokulda vs il birincisi olan biriydi. Şu anda ben ve eşimin teşvikiyle ders calışıyor. Annemi babamı beni dinlemiyor pek. Bağırıyo cağırıyor. Eşime bir laf edemiyor. Eşimde sabırla iyi bi yer kazansın diye elinden geleni yapıyor. Yapamadığı soruları cozuyoruz. Anlamadığı konulara beraber calışıyoruz. Ama kardeşimin arkadaş cevresinden ve onlarla olan muhabbetinden hic memnun değilim. Zaten derslerinde bu kadar geriye gitmesinin sebebi de arkadaş ortamı. Normal erkek arkadaşlarıyla da kız arkadaşlarıyla da kufurlu konuşmaları var. Ama oyle boyle değil. Soylemeye dilim varmıyor. Telefonunu ders calışırken alıp baktım. Ama gercekten hic hoş olmayan şeyler. Devamlı elinde telefonu bu arkadaşlarıyla konuşuyor. Giyinimi normal değil. Giydiği şeylerden hep bi tarafı gozukuyor. Annem kızıyor ama kimseyi dinlemiyor cok aksi. Bizi insan yerine koymuyor zamanında cok şımartıldığı icin. Birşey olduğunda kızdığımızda kendisi daha cok kızıyor bağırıyor kapıları carpıyor. Yarın bi gun universiteye gidecek ve cok kotu ortamlara girip başına kotu şeyler geldiğinde yine biz uzulucez. Cok uzun oldu bu arada kusura bakmayın. Ne yapmam gerekiyor nasıl yaklaşmam davranmam gerekiyor, bu konuda fikri olan bi akıl verebilir mi ?
Bu arada psikoloğa goturmeyi de soyledim bana sen git sen sorunlusun diyor.