merhaba
kadınlar kulubunun uzun zamandır sıkı bir okuyucusuyum hic yazmak aklıma gelmemişti. bu platform bana bir cok konuda yardımcı oldu şimdi de belki benim ufak bir yardımım dokunur.

oncelikle 4 yıllık evliliğimizde artık cocuk yapmaya karar verdiğimizde iyimser bir cift olarak hemen bebeğimizin olacağını duşunduğumuzu itiraf etmeliyim. iki kimyasal gebelik bir prolaktin yuksekliği tedavisi atlattık derken 8 ay gecmişti ben her adet donemimin son 15 gunu kendimi hamile olarak duşunerek hareket etmiştim ve bundan sıkılmaya başlamıştım. adetlerim duzenliydi ama vardı bir şey işte.
doktorum yavaş yavaş testlere başladı, benim doktorum mu boyle yoksa hepsi boyle agırdan mı alıyor bilmiyorum ama her ay farklı bir hormona baktı e2, prolaktin, fsh derken hepsinde oynamalarım vardı. yumurtalarım ay sonuna doğru buyuyordu ama yeterli değildi catlıyor muydu bilmiyorum. belki kimyasal gebeliklerimin sebebi bu gec buyumeleriydi.
prolaktini duzene soktuk ama diğerleri icin ne yaparım diye duşunurken hayıt bitkisini okudum yine bu sitede.
once cayını aldım baktım zor uğraşması gittim eczaneden ekstraktını aldım. iki ay kullandım 2. ay klomen ve catlatma iğnesi verdi doktorum. 3 yumurtam olmuştu ve kesin hamile kalacaktım. tam bir yıldır istiyorduk ve yine adet oldum.
3. kutu hayıt ekstraktıma başladım ve doktoruma artık eşimle ilgili test yapmalı mıyız diye sordum "olur canım yapalım istiyorsanız" şeklinde rahat bir cevap alsam da gittik eşime spermiyogram yaptırdık. eşimin sperm sayısı ve hızı yuksekti ama spermlerde kumeleşme vardı. urolojiye sevkedildik artık aşılama ya da tup bebek yaptıracaktık.
o ay ilk kez bebek fikrini kafamdan attım.doktorun verdiği klomeni kullanmadım kontrolde catlatma iğnesi yapalım bir yumurtan gelişmiş dese de yaptırmadım. hep okuruz ya akışına bırakın diye ama bırakamayız. ben bırakmıştım cunku artık onumuzde farklı bir surec olacaktı. o ay ilkkez adetime az kala girdiğim hamile miyim psikolojisine girmedim. agrı kesicimi ictim ağır taşıdım koştum bisiklete bindim bol bol kola ictim aspirin ictim yani saldım cayıra
Derken adetim 2 gun gecikti "doktor butun duzenimi bozdu artık gitmeyeceğim ona" diye soylenerek bir anda aklıma test yapmak geldi ve mucize olmuştu HAMİLEYDİM.
şu anda sağlıklı bir şekilde ilerliyoruz cok şukur.

Hayıt ekstraktının yumurtalarımın duzenli buyumesinde ve hormonlarımın duzelmesinde etkisi olduğunu duşunuyorum ve kesinlikle rahat olup akışına bırakmanın. sizinle de bunu paylaşmak istedim.

Allah isteyen herkese nasip etsin bana da kucağıma almayı tabii..