Evet bıktım artık surekli bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlardan. İlk banımı bu konu yuzunden yiyeceğim ama umrumda değil artık.
Bir oğretmen olarak surekli maaşımızdan, tatilimizden, calışma saatlerimizle uğraşılmasından bıktım!
Ne zaman bir konu acılsa saldırmaya hazır bir grup var. Az once bir konuda sadece 1 gunumu anlattığım icin yazdığım mesaja "beğenmedim"ler yağdı. Neden, oysa ki sadece 1 iş gunumu anlatmıştım. Oğretmenin 1 iş gununu beğenmeyecek kadar ne yaşadınız merak ediyorum.
Birisi de demiş ki senin gorevin bu. Hayır efendim benim gorevim eğitim-oğretim vermek. Ben guvenlik gorevlisi değilim. Nobet dediğiniz olay angaryadır ve benim asli gorevim değildir!
Gelelim asıl meseleye, yıllardır bu forumda yazarım ama hicbir zaman başka bir mesleğe laf atmadım, hicbir mesleği kucumsemedim, hicbir meslekle mesleğimi kıyaslamadım. Ama konu benim mesleğim olunca herkesin bir fikri var! Pandemi doneminde uzaktan eğitim yaptığımız icin aldığımız maaşın helal olmadığını bile iddia eden var. Evet evet calışarak kazandığım para helal değilmiş, bunu da gordu bu gozler.
Biz buyuk bir camiayız, sendikalaşmış, beğenmediğimiz durumlarda sesi cıkan bir camiayız. Olması gereken buyken sesimiz cıktığında tepemize binmeye calışan kraldan cok kralcı bir tayfa var, işte onlardan bıktım!
Maaşım yetmiyor dediğimizde hemen "Şukret" diyenler var, asgari ucret şoyle boyle diyenler var. Kıyaslamaya girenler var. Evet asgari ucret cok duşuk, ama bu oğretmen maaşının yuksek olduğunu mu gosteriyor? Ben kendimi doktor, muhendis, avukat,savcı, işci... Hicbir meslekle kıyaslamıyorum arkadaşım! Ben kendimi o bizi cok kıskanan Avrupa'daki meslektaşlarımla kıyaslıyorum. Şimdi gorelim Avrupa'daki oğretmen maaşlarını:
Benim meslektaşlarım Avrupa'da bunu kazanıyor, ben ise ulkemde yoksulluk sınırının altında maaş alıyorum. Şukretmiyorum arkadaşım, asgari ucretle de kendimi kıyaslamıyorum. Benim meslektaşlarım bu paraları kazanırken ben neden yoksul oluyorum, onu sorguluyorum.
Gelelim calışma saatlerine, bizi kıskanan (!) Avrupa'daki oğretmenlerin zorunlu calışma saatlerine (bunlar sadece zorunlu saatler, yani haftalık 15-18 saat arasıdır, ulkemde bu kadar az derse giren oğretmen de yok, onu da belirteyim):
Evet, calışma saatlerimiz de kesin cok kıskanılan bir konudur (!)
Şimdi gelelim 3aylık yaz tatillerimize
Kesin Avrupa bizi cok kıskanıyordur:
Ben kendimi meslektaşlarımla kıyaslıyorum, size tavsiyem siz de kendinizi Avrupa'daki meslektaşlarınızla kıyaslayın, başka bir meslek grubuna saldırmadan once "Ben neden bu kadar paraya ve eziyete layık goruluyorum" diye sorgulayın, ofkenizi sesini cıkaran diğer meslek gruplarına değil, bu halde olmanıza sebep olan asıl kişilere yoneltin, hakkınızı arayın. Ama hakkınızı bizlerin ustunden şukretci olarak değil, doğru yerlerde arayın. Ulkenin bu durumda olmasının sebebi biz değiliz, isyan ettiğimizde de bizden cok kendinize kostek oluyorsunuz, unutmayın.
Anlatmak istediğimi anlamayıp gene saldıranlar olacaktır, onlar kendi kendine konuşabilirler. Cunku deveye hendek atlatmak bu gruba laf anlatmaktan daha kolaydır.
Hadi ellerinizi korkak alıştırmayın, beğenmedim butonu aşağıda!