Merhabalar,
Daha onceki konumdan belki hatırlayan olacaktır uzun suredir satmaya calıştığımız bir evimiz var. Evi cok sevmemize rağmen garajın ustu olduğu ve bir oda alcakta kaldığı guneşi duzgun almadığı icin cocuk vs duşunmeden evi değiştirmek istedik. Eve alıcı cıktı bizde apart topar ev bakma surecine girdik bizim evimiz 3 senelik aynı sokaktaki 5 senelik evin teras katının satılık olduğunu farkettik. O binayı ve oturanları biliyoruz, taşındığımız eve benzer. Bu bizi mutlu ediyor. Ancak ev Kuzey cephe. Ailem uşur musunuz diye bir duşundu, guneş almayan garaj ustu evden cıkıp donmak beni de tedirgin etti. İkilimde kaldım biz okey dersek bu hafta ev satılacak yeni eve gececeğiz. Kuzey cephe olmasının dışında ev dubleks teraslı ama butun balkonları camekanla kapatmışlar ruzgarı guzel kesiyor. Eski evimizden buyuk, 4+1 Ankara'da bitmeyen bir kış olduğu icin sabaha kadar yanlış mı yapıyoruz diye duşunmekten gozume uyku girmedi. Kuzey cephe ust katta oturanınız varsa biz bu 4+1 evi ısıtabilir miyiz? Şimdi ki evimizde misafir odasını vs. acmıyorduk biri kalmaya gelmediği surece, aynı şekilde yapılır mı? Cok uşuyen insanlar değiliz evimiz guneş alsın ferah olsun keyfimiz yerinde olur. Bu ev bol guneş alıyor, doğma buyume İzmirli olduğum icin Ankara'da kuzey cephe mantığını da anlayamıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.