Once konuya hakim olmanız icin genel durumu yazacağım. Oturduğum yer de veliler pek de eğitim odaklı yaşamıyorlar haliyle bu cocuklara da yansıyor. Okul da bolgemizin ic acıcı okullarından değil malesef. Sırf eğitim icin taşınmak istedim. Olmadı, olamadı.

Oğlum ikinci sınıfa gecti. Daha birinci sınıf olmadan okuma yazmayı oğretmiştim. Pandemide evde eğitimle cocuğumu ikinci sınıfa hazırladım. Gecen yıl biliyorsunuz evde eğitimle bitti.

Oğlum tam 2. Sınıf kalifiye de bir cocuk. İki basamaklı hatta uc basamakli rakamları uce dorde vs bolmeyi biliyor. Toplama, carpma, cıkarma vs matematikte cok iyi.

Okuması da guzel. Yani on uzerinden sekiz diyebilirim

Gelelim asıl derde. Sınıfta matematik de oğretmen rakam oğretiyor. 1,2,3,,,,,100. gibi.
Turkce de al el elle....

Watsapdan sordum, hocam bunlar birinci sınıf konuları. O da sınıfta okuma yazma bilmeyen 10 kişi var haliyle bir iki ay boyle devam edicez dedi Ama bu iki ayda cozulecek birşey değil. Gecen sene ki oğretmenimizin dilinde tuy bitmişti. Cocukları calıştırın diye. Veliler hic iplemiyordu.

Peki benim oğlumun sucu ne?

Gecen sene mahallenin cocukları pandemi demeden akşama kadar dışarda oynarken, biz oğlumla evde ders calışıyorduk.

Ben oğlum heba olsun istemiyorum. Bu senesi de boyle mi gececek? Neden başkalarının derdini oğlum cekmek zorunda.
Malesef okul da degisemiyorum. Adres bir tek burayı tutuyor. Ne yapicam bilmiyorum.

Canım cok ama cok sıkkın.

Ben evde ikinci sınıf dersleri yaptırıyorum. Yardımcı kitaplarım var. Ben evde zit kelime vs oğretirken okulda al, el bu nasıl iş.

Ne yapicam bu yıl bilmiyorum. İcimi dokeyim dedim. Cunku sinirimi atamiyorum.