Oncelikle lutfen okuyun.
Ayrılık fikri 2 seneye yakın bir ilişkim var. Meslektaşız, iyi mesleklerimiz, iyi sayılabilecek gelirlerimiz var. Yakın memleketlerdeniz. Aile ve kultur yapılarımız arasında bir farklılık yok. Farklı ve cok uzak şehirlerde gorev yapıyoruz. İlişkimizin ilk 6 ayı aynı şehirdeydik, her gun goruşmeli, cicekli...
www.kadinlarkulubu.com

3 senelik bir ilişkim var, gecen sene yukarıdaki başlığı actıran bir sıkıntımız olmuştu. Ozetle bana 2 senelik ilişkimizde hic evlilik lafı acmaması, uzun mesafe ilişkisi yaşamamıza ve ayda bir haftasonu goruşmemize rağmen yıllık iznimizi birlikte planlayamamamız, yıllık izninin tamamını ailesiyle gecirmesi... derken konuştuk, zaten ciddi bir ilişkimiz olduğunu, evleneceğimizin belli olduğunu, gelecek sene zaten evleneceğimizi, şimdiden bunları konuşmanın komik olduğunu, zamanı gelince zaten bunları konuşacağımızı... tatil konusunda duşuncesizlik ettiğini, bunu telafi edeceğini... tamam dedim.
Derken gecti bir sene. Ara ara 2022 şubatta (benim tayinim icin en gec bu tarihte evlenmemiz gerekiyor, yaza kalırsa ben 2 sene kalacağım bir yere gideceğim ve ayrı kalacağız) evleneceğimizi, yazın aileleri tanıştırma, diğer prosedurleri yapıp şubatta nikah kıyacağımızı konuştuk...
Bu sure zarfında evlilik teklifi gibi bir hoşluk olmadığı gibi yukarda saydığım şeyler dışında ciddi bir şey konuşmadık.
Temmuz ayından eylule kadar bir yıllık iznimiz vardı ve temmuza kadar bana yukarda saydığım prosedurleri ne şekilde nasıl yapacağımızı, tarihi vs hic konusunu dahi acmadığı icin yıllık iznimizi ikimiz de kafamıza gore planladık. Benim umudum kesildiği icin ozetle konusunu dahi acmadım, eee ne yapacağız diye sormadım o da sormadı...
Memleketime bir haftalığına gittiğimde dayanamayıp cıngar cıkardım ve bunun uzerine bana ben seni yarın ailemle tanıştıracaktım dedi gittim tanıştım... benim ailemle olması gereken kısımla ilgili bi şey demedi... ben de demedim...
bana ağustosun son haftasında tatile gideceğimizi soylemişti, gecen seneki krizden oturu, telafi edeceğini soylemişti.. ağustosun ikinci haftasında bana ailevi bir işini ağustos son haftada halletmesi gerektiği icin tatile gidemeyeceğimizi soyledi. Ağustosun 3. Haftası ise benim arkadaşlarımla planım vardı. bana teklifinin ağustosun son haftasını arkadaşlarınla planla, biz 3. Hafta bir şeyler yapalım olması gerekirken, arkadaşlarımla planımı yaptıktan sonra memleketimize tekrar donmemi istedi memleketim ve gorev yerim/arkadaşlarımla plan yaptığımız yer arası 15 saat mesafe var kusura bakma, sen benim icin fedakarlık yapmayacaksan gecen seneki gibi, ben de geri donmeyeceğim dedim. İki hafta arkadaşlarımla tatil yaptım. Yine iki aylık izninin uc gununu dahi bana ayırmamıştı, gecen seneki gibi..
Derken neredeyse eylul 15 oldu, şubatta nikah duşunurken ortada evliliğin e-sine yonelik bir şey yok arada ee biz bizim işi ne yapacağız diye soruyor hayırlısı diyorum
Bu gun tayinle ilgili konuşurken, yalnız gideceğimle ilgili bir şey soyledim. Bunun uzerine kızdı, ne yalnız gitmesi evleneceğiz ya dedi... yetişeceğini sanmıyorum bu saatten sonra dedim. Şubata bu kadar zaman kalmışken hala benim karşıma gecip somut bi adım atmadığını, tarih, prosedur vs ayarlaması yapmadığımızı, tarih belirlemediğimizi, her şeyi ustunkoru geciştirdiğini, heves bırakmadığını soyledim.
Arkadaşlarınla tatile gitmeseydin hallederdik aileleri tanıştırırdık dedi. Bahanesi bu oldu yani.aramızda boyle bir konuşma dahi gecmedi gibi lafını bile etmediği icin boyle bi isteği olduğunu duşunmediğimi soyledim. Kaldı ki babam memleketimizde yaşamıyor ve zor bi işi var babama bir ay cncesinden tanıştıracağımız gunu soylemem gerekiyor.
Aileme ilişkimizi gec soylediğim icin bu konuşmaları benimle yapamadığını soyledi. Ailemle resmi bir ilişkim var, yuzde yuz evliliği duşunmediğim, her goruştuğum insanı soyleyemem. Buna o kadar guvenmemişim bana o kadar net olamamış ki aileme temmuz ayında soyledim ilişkimizi. Bunu kendisine bu şekilde anlattım, biz aramızda bu konuyu acmıyoruz aileme ne anlatabilirim dedim.
3-4 saat onceki son konuşmamız bu şekildeydi ozetle.
arkadaşlar ben eğitimli, guzel, maddi-manevi kendisine yeten bir insanım. Cok sevdiğim biriydi. Cok guvenilir, karakterli, evliliği duşunduren biriydi. Yaşlarımız kucuk değil... beni mutlu etmeye yonelik hicbir cabası olmadığını fark ettim... beni onemsemediğini... gozlerim acıldı artık. Bu ilişki bitmeye mahkum şimdi değil mi?