Merhaba arkadaşlar 32 yaşında 3 senelik evli bayanım. 2 senedir cocuk istiyoruz henuz olmadı. Tabi doktora gittik sağ yumurtalığımda 3,5 cm cikolata kisti tespit edildi. Sonrasında ilaclı rahim filmi cektirdim her iki tupum acık cıktı. Eşimin değerlerine de bakıldı bir sorun cıkmadı.
İlk gittiğim uzman once 5 gun icilen hap ve ovitrelle catlatma iğnesiyle ilişki takvimi vermişti ama olmadı hatta oluşan yumurtalar catlamamıştı ve sol yumurtalığımda basit kist olmuşlardı ve onları yok etmek icin 2 ay yasmin adlı ilacı kullandım. Epey bir zaman gecince aynı doktora gene gittik bana aşılma yapıldı fakat ben o kadar korkak bi insanım ki. . O rahim filminde cekilirken tırstım ama dayandım, aşılamada doğumhanede yapıldığı icin acayip tırstım ortamdan ve kastım kendimi ve işlem esnasında hafif bir kanama yaşadım( normalde kanama olmazmış) . Neticede aşılamam da tutmadı. Sonrasında biz gene epey bir ara verdik bu ara verme esnasında soğan kuru civan percemi ve testeredişli aslan pencesi caylarını ictim.
Gectiğimiz ay adetin 2. gunu ben başka bir kadın doğum uzmanına gideyim dedim. Hem cikolata kistim kuculdu mu diye de merak ediyodum hem de hormon değerlerimi fsh lh felan merak ediyordum. Bu son gittiğim doktor muayene etti ama ustten muayeneydi kistin 2 cm dedi ( tabi ben cok şaşırdım 1,5 cm bi kuculme olmuştu sevindim şuna bakıldı mı felan dedi butun sonuclarımı gosterdim o zaman adetinin 21. gunu gel yumurtlaman olmuş mu bir bakalım dedi. Bugun adetimin 21. gunuydu ve progesteron 11,5 cıktı yumurtlamışsın dedi gene ben acayip bi sevindim ) şimdi son olarak bana dedi ki eşinin spermiyogramına bi kez daha bakılsın cunku epey zaman gecilmiş klomen başlayacam ve ilişki takvimi vericem dedi. Kızlar bana yardım edin daha once bana zaten aşılama yapılmıştı bu ilişki takvimi denen şey de olmuştu hoca da biliyo sanırım. Şimdi bana tekrar neden en baştan tedavi verdi ? Yani neden aşılama ya da tup bebek demedi? Sizce bu hocayı takip edelim mi? napalım? lutfen bana yol gosterin..