ben zar zor doktora okumaya calışan ve akademiye girişin artık zor olduğunu duşunen biriyim. onceleri işe girmeyip sadece okula odaklanmak istedim sanki akademisyen olmak garantiymiş ama artık geleceğimden pek emin olamıyorum. 28 yaşına kadar hic iş goruşmesine bile gitmişliğim olmadı. bir yerden başlamak lazım dedim iş ilanlarına baktım.
avmde fazla buyuk olmayan kucuk bir mağazada lisans mezunu yonetici aranıyormuş. aradım ve bazı sorular sordular durumumu da anlattım daha once calışmadığımı soyledim, goruşmek istediler.
goruşmede neleri sormalıyım?
bir de buranın iş kapsamı nedir, calışma saatleri nedir, maaş durumu bilmiyorum. calışan veya bilen varsa calışma saatleri ne olmalı tatil gunu vs ne olmalı ki bu iş eğer ki olursa değerlendirebileyim?
mesela ben avm olduğu icin sabah 10 akşam da 10 da kapatıyorlarsa bu surecte full calışmanın mesaiye girdiğini oğrendim cunku haftalık calışma saati 45 saat ve maaşı da buna gore vermeleri gerekir değil mi? ama eşim diyor o kadar saat calıştırmazlar belli saatleri olur diyordu.