Merhaba arkadaşlar hikayemi anlatmak istiyorum. İstiyorum cunku kendimi yalnız hissediyorum. Eşim benim en buyuk destekcim ama onu uzmemek icin cok fazla dertlenemiyorum ona. Biri yarıda bırakılmak uzere uc kere tedavi gordum. Yazacaklarım biraz uzucu onun icin etkilenecek olanlar okumasın lutfen.

7 yıllık evliyim ilk beş yıl kah istedik denedik olmadı, kah korunduk derken koca beş yıl gecti gitti. Denediğimiz zamanlarda ozel bir hastanede calışıyordum ve kadın doğum uzmanı sağ yumurtalığımda kist olduğunu ama gebeliğe engel olmayacağını soylemişti. Ama engelmiş cunku sol yumurtalığım tembelmiş yapışıklıklar varmış , sol tup ise cok geniş ve ici iltihaplı sıvı ile doluymuş. Bunları 2013 ocak ayında kist patlaması sonucu yapılan acık ameliyatta başka bir Dr. tarafından oğrendim. Hemen tup bebek denemelisiniz dedi. Araştırmalar, maliyeti nedeni ile butce ayarlamalar vs. derken ilk tedaviye başladık e2 değeri yeterli gorulmeyince yarıda kesildi, diğer adet donemi tekrar kolları sıvadık bu arada başka nedenlerden dolayı işten ayrılmıştım. Hem evde oturmanın verdiği stres hem tedavi stresi mahvoldum. Her şey yolundaydı bu sefer, nisan ayında transfer yapıldı. Derken bir kac gun sonra kanamam başladı. Kalcadan iğne verdi dr. ve hareket etmememi telkin etti. aynen yaptım test gunu geldi b-hcg 27 gebelik gorunuyor ama kesin bir şey soylenmiyor. İki gun sonra test tekrar edildi, bir iki gun daha bir iki gun daha derken dış gebelik olduğu soylendi ve kalcadan bir iğne ile sonlandırılacak denildi. İğne yapıldı. Ama ben ağrıdan yerimde duramıyorum uc kere dr yanına gidip eve dondum onemli değil bobrek ağrısıdır gecer vs. dedi. Bir kac saat sonra kanama başladı. Acil acık ameliyata aldılar apar topar tupe yerleşen bebeğim buyuyebilmek icin tupu yırtmış ve ic kanama başlamış. Dr. her iki tupu de alıp op. bitirmiş. 5 ay dinlen gel dedi. Bende oyle yaptım. Eylulde ilk kontrolume gittim tedaviye başlıyıcaz dedi ama e2 değeri nedeni ile hic başlayamadan bitti. DHEA başladık ekim ve kasımda yine aynı dr. gittim. Ama hep aynı cevap cok iyi gidiyor değerlerin şimdi git onumuzdeki ay gel. Artık canıma tak dedi. başka bir dr. la goruşmeye gittim. Duyduklarıma inanamadım. Kısa zamanda iki kere acık ameliyat gecirmiş olmam nedeni ile 32 yaşımda erken menopoz teşhisi koydu dr. Hemen tup bebek tedavisine başlamalıyız dedi. Once histereskopi yaptı ve bana videoyu izletti rahmimde yapışlık varmış onu actı ilk once. Kısa protokolle başladık. Dun sonucumu aldım, NEGATİF. Yıkıldım resmen o kadar inanmıştım ki. Şimdi sudan cıkmış balık gibiyim nasıl nefes alacagımı bile bilemiyorum. Yeni bir tedaviyi kaldırabilecekmiyim, başlamalıyım, zaman aleyhime işliyor bir yandanda.

Bu surecte yaşadığım her şeyi yazsam kitap olur, dr. beklemeler, kan sonuclarının zamanında cok cok sonra cıkmaları, bir tane hemşirenin yanlış verdiği bilginin neredeyse hayatıma mal olması, eşimin, ebeveynlerimiz, dostlarımız cabası vs. hepsi benim sırtımda bir kambur gibi ve sonuc NEGATİF.

İşte boyle, kısa anlamaya calıştım en kısa bu şekilde yazabildim, yine de uzun oldu biliyorum. KK de yazılanları her donemim de o kadar cok okudum ki bende yazmak istedim.

İsteyen herkes nasip olur inşallah. Yaşamayan bilemiyorum gercekten. Her konuda yardıma hazırım. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Herkese kolaylıklar versin allah.