Kızlar onceden de konu acmıştım. Bazı kullanıcıların konuyu saptırması ve soylediklerimi carpıtması yuzunden konuyu mesaja kapattırmıştım. Eşimle 10 aylık evliyiz. Hem fındık bahcelerimizle ilgilenirim hem de oradan birisiyle ortak iş yapacağız dediği icin eşimle, eşimin memleketine taşındık. Buna cok takılan olmuştu, kayınvalidenin bahcesi neden oraya yerleştiniz vs. Diyen oldu. K.valideler başka ilde oturuyor 6 ay koyde kalıyorlar, biz ilcede kiradayız, şimdi fındık zamanı, biz de koyde onlarla aynı evde kalıyoruz bir ay. Dun evimize geldik birkac gunluğune. Kv'nin soyledikleri surekli aklımda son gun surat yaptım, yuzune bakmadım hic. Sabah da eşime ekmek kızartayım kahvaltıya dedim. Annem oyle derdi alışkanlık işte, kastettiğim yumurtalı ekmek. Ben kahvaltıyı hazırlarken KV.nin soyledikleri icimi kemiriyordu. Neyse kahvaltıyı hazırladım eşim dedi ki ha yumurtalı ekmek miydi, ben de ekmek kızartacağım deyince farklı anladım, bu yumurtalı ekmek dedi. Buna patladım, neyse ne işte siz ne diyorsanız falan dedim bağırdım yine annesine konuyu getirdim. Elimde olmadan sinirlendim, cunku kvnin lafları surekli aklımda, şuan konuşmuyorum eşimle. Bugunku olay icin haksızım ama elimde değil kayınvalideye zerre tahammulum kalmadı. Gecen gun eşimle konuştum burada kalmamız doğru değil, annenle de anlaşamıyoruz dedim. O da hak veriyor bana, bu yıl kpssye gireceğim, onumuzdeki yaz da fındığı toplayıp taşınacağız.
Uzun oluyor yazdıklarım, kusura bakmayın, mumkun olduğunca ozet gecmeye calışıyorum.
KV surekli konuşuyor abartmıyorum sabah 4.30 gibi uyandığında konuşmaya başlıyor, gece biz yatağa girip uykuya dalana kadar konuşuyor. Gecen arabada dedim ki bakayım kac saniye susmadan duyabiliyor, icimden sayıyorum, 6 saniye! en uzun susabildiği sure bu. Neyse her şeye karışır aklınıza gelebilecek her şeye. Cay dolduruyorum dem koy dem koy. Artık demli doldurmaya başladım, cok demli olmuş, su koy falan demeye başlıyor. Catal koyarım kahvaltıyı kucuk catalla yeriz der, başka bir şey goturunce kucuk koyarım, dalga gecmeye calışır buyuk catal ister. Yani bunlar kucuk şeyler ama bunlarda bile surekli sorun yaşıyoruz. Gecen bahcedeyiz, ayaklarım kayıyor, fındık ağaclarından onu zor goruyorum, ben daha yukardaydım. "Ayşe ha oraya hebele hubele" bir şeyler dedi. E anlamadım doğal olarak, surekli ve hızlı hızlı konuştuğu icin zaten ne dediği pek anlaşılmıyor, eşim de bunun farkında. Annem cok konuştuğu icin biz coğu şeyini dinlemiyoruz diyor. Neyse o gun bahcede hebele hubele dediğinde yukarıdaki ağacı mı toplayayım dedim. Anlamıyorum dediklerini ve kendim tahminen soruyorum bunu mu demek istedin diye. Gozlerini devirerek guldu bi duraksadı sen anlamadın ki beni dedi. Yukarıda su varmış onu getir demiş. Neyse kac saat gecti eşim bir şey anlattı, Ayşe zaten soyleneni anlamıyor ki dedi dalga gecer bir tavırla. Biz Ramazanda'da bahce bakımı icin eşimle koye gittik. Aclık, susuzluk, koy evi sıvasız buz gibi, sobayla uğraş bahcelerle uğraş, ki ben hayatımda hic koyde yaşamadım cocukluğumdan beri sitede oturuyordum. Yani benim gibi bir insanın yapabileceği işin en iyisini yapıyorum koyde. KV diyor ki, Ayşe'nin camurlu ayakkabılarını babacığı yıkadı. İcine dert olmuş bu, kayınpeder hatırlamadı ben mi yıkamıştım dedi sen de nasıl hatırlamazsın diye adama cemkiriyor.
Neyse buraya icimi dokmek ve fikir almak istedim kızlar, şuan koye tekrar gitmek istemiyorum. Ama gecimimizi de buradan sağlıyoruz. Şunu tekrar belirteyim buraya gelelim, fındık parasını alalım vs. Gibi bir duşuncem hic olmadı. Huzurum olsun, kendi ayaklarım uzerinde durayım, kimseye minnet etmeyeyim, kimse de hayatıma karışmasın bunlar benim icin cok onemli. Eşimin isteği uzerine buraya geldim. Siz olsaydınız tekrar gider miydiniz koye ya da KV. Size anlamıyor ki falan dese alttan alır mıydınız, ne cevap verirdiniz? Bu arada Allaha şukur algılama problemim yok, sorun onun kendini ifade edememesi. Eşimin annesi diye saygı gosteriyorum, dediklerini duymazdan geliyorum coğu zaman ama artık tahammulum kalmadı, en ufak bir sozunde kavga edip tum bu sozlerini sayıp dokup ipleri koparmayı duşunuyorum. Boyle davranırsam yanlış mı yapmış olurum? Herkesin arkasından dedikodu yapar, her şeyin altında bir şey arar, sevgi duyamıyorum ona karşı. Annem damadımı seviyorum demiş diye, eşimle bana diyor ki acaba damadından bir cıkarı mı var? Normal mi bu soz, ailem varlıklı, hediyelerini alırlar, bizi en guzel şekilde ağırlarlar, hicbir beklentileri yok bizden, bir şey vermişliğimiz yok onlara. Yani nerden tutsan KV.nin her sozu her davranışı rahatsız edici. Bana bir akıl verin lutfen Teşekkur ederim okuduğunuz icin uzun oldu kusura bakmayın.