Merhaba Bulent Bey,
1. tup bebeğimi 16 haftalıkken kalp durmasıyla kaybettim. Normal doğumla doğurdum. ve ardından MTHFR 677 ve MTHFR 1298 HETERZİGOT olduğumu oğrendim.
2. tup bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim. 17.04.2015 te kurtaj oldum.. benim sorularım şoyle cevap verebilirseniz minnettar olurum.
Soru 1. 2. tup bebegime hamileyken Euthyrox 25mikrog. sabah; akşam ise hibor 3500 kullandım bu ilacların birbiriyle etkileşimi var mıdır? tsh hormonu heparinin etkisini azaltır mı? veya daha zararlı bir yapıya donuşurler mi?
Soru 2. 2. gebelik kaybımı 10. haftada kontrolde oğrendim bebeğimin gelişimi 9 haftalıkken durmuş.. doktor kurtaj dedi. fakat ilk gebelik kaybımda rahmime zarar vermemek icin tup bebek doktorum bana normal doğum yaptırmıştı. Bu 9 haftalık bebek icinde normal doğum onerir miydiniz. Yoksa yapılan kurtaj doğru bir uygulama mıydı?. Rahmime zarar verilmiş olmasından ve tup bebek şansımı da yitirmekten korkuyorum...
Soru 3. Hibor clexane fraxiparine birbirlerinin yerine kullanabilir mi? siz hangisini onerirsiniz.. Gittiğim bir hematolog clexanenin trombositlere de etki ettiğini soylemişti.. yanlış heparin veya doz kullanmış olabilir miyim?
Şimdiden cok ama cok teşekkur ediyorum..
tsh ve pıhtılaşma
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- tsh ve pıhtılaşma