Gunaşırı konu acar oldum sanki ama bir de size danışmak istedim. Biz 8 kardeşli bir aileyiz. Ben 3. Sıradayım. Evde okuyup meslek sahibi olan tek kişi benim. Bir ben bir de erkek kardeşim kaldık. Diğerleri evli. Belki yanlış duşuncelere kapılıyorumdur diye bir de size danışmak istedim. Ben 8 yıldır calışıyorum. Memurum. Calıştığım sure zarfında maddi olarak aileme destek oldum hep. Bir de en kucuk kardeşim benimle kaldı 3 yıl falan. Hem onun hem kendi giderlerim derken zorlanmama rağmen aileme yardımcı oldum. Bunlar sorun değil. Sorun benim annemin bana karşı davranışları. Şimdi atandığımın 2. Senesi o ve ablam kendi paranı biriktir biz sana bir şey yapamayız dediler. O sırada ablam boşanmıstı. Ki annem butun kız kardeşlerime ceyiz yapıp bir sey takan bir kadın. Bu soylediği zoruma gitti. Yani zaten kendi kendime ben paramı biriktirecem aileme tek cop yaptırmam diyordum. Annemin bunu soylemesi cok uzdu beni. Daha once okurken daha atanmamısken, epilasyon aleti istemistim 50 liralık bir şeydi. Bana kalkıp sen de atanınca bana yuzuk alacaksın o zaman falancanın kızı yuzuk almış annesine dedi. Orda baya bir ağlamıştım. Dur belki atanamıcam ben senin kızınım benimle pazarlığa mı giriyorsun dedim. Belki saka yapıyordur diyeceksiniz ama yok ciddiydi. Atanınca yuzuk de aldım ama o yuzuğu ben verir vermez yengeme hediye etti…
Gecen gun de annemin beğendiğim bir kac tabağı vardı. Yani annem asla oyle tabaklar kullanmaz. 15 yıllık tabaklar. Hic kullanmıyordu. Ve 2 tane 12 kişilik yemek takımı var. Her ikisini de kullanmıyor. Saklamış. Biz cıkarınca da geri kaldırıyor. Annem yokken tabakları aldım kutuya koydum soylerim diye. Tabi annemin tabakları ister verir ister vermez ama annem gelince anne su tabaklarını alabilir miyim dedim. Bana hayır alamazsın, git kendine al. Benim tabaklarım yok ki dedi. Anne iki takımın var nasıl yok dedim. Dediği şey onları sonra kullanacam. Ne zaman anne dedim. Bilmem zamanla kullanırım dedi ben olursem de siz kullanırsınız dedi. Peki anne almam tabaklarını dedim cıkardım yerine koydum.
Sonradan bana al al ben kullanmıyorum onları dedi. Tabi kalbimi kırdıktan sonra. Abim olsun başka kardeşlerim olsun kim ne isterse veriyor, bahcemiz var gunlerce bahceden cıkmaz onlara sebze versin kurutsun diye. Abimin eşi bir fincan takımını beğenmişti. Abim yurt dışında yaşıyor. Arabayla izne gelmişlerdi. Kadın yerim yok fincan takımını alamayacağım deyince annem kutulayıp yok kucağına al, yok ayağının dibine koy illa ki al gotur dedi.
Yani anlamadığım niye boyle bana karşı? Bir şeyini vermek zorunda değil evet ama bugune kadar maddi manevi yanında olan bendim. 8 yıldır calışıyorum onlara. En son 1 aydır para veremedim o da araba almıştım. Ben mi yanlış duşunuyorum annem değer mi vermiyor bana. Bu arada bir bana boyle konuşuyor. Abim icin olur. Ki abim izinden donunce annemi bir kez Bile aramaz… Değersiz miyim yA bana mı oyle geliyor ?