Merhaba hocam. Benim Hikayem şoyle; evlenmeden 1 ay once başladığım d kontrol hapini evliligimin 5. Ayında bebek istegiyle bıraktım ve ustunden 23 ay gecti hamile kalamadim. Birsuru Dr a gittim bende bişey cıkmadı eşimin sperm sayısı duşuk cıktı hep ona bağladılar ben rahim filmi istedim en son o cekildi ve cekilirken inanılmaz acı cektim sonuc sol tupum tıkalı cıktı. Gecen ay ankarada hulusi bulent zeyneloğlu na gittim. ( Dr adı vermem uygunmu bilmiyorum) hocam tum tahlillerimize baktı ve esimden yeni tahlil istedi sonuc iyi cıkarsa aşılama deniycem dedi ve sonuc iyi cıktı asilamam yapıldı ama tutmadi. Sonra rahim filmime baktı solda cok ciddi bi sıkıntı gorunuyo dedi laparoskopi olmadan tup yapmayalım dedi ve ben laparoskopi oldum bi anda. Dr um eşime bende bi sıkıntı olmadığını soylemiş bu sefer bosunami ameliyat oldum acaba dedim. Sonra pataloji sonucu geldi ufak kistlerim varmış onlar temizlenmiş ve Tuplerim acık cıkmış. Benim size sorum tuplerde acıkca o ciddi olmayan kistler hamilelige engel olmuş olabilirmi? Dr um 6 ay icinde gebelik olmazsa tup e geccez dedi. Sizce eksik kalan yapılması gereken başka bişey varmi. Son olarak pataloji sonucumu size yollamak istiyorum. Yorumlarsaniz sevinirim. Sizce bu kistler engelse suan alındığına gore kendiliginden hamile kalabilirmiyim. Cok teşekkur ederim...
makroskopi: A: sol duvar endometriyozis kayıtlı, 1×0,5×0,2 cm boyutlarinda krem renkli fibroadipo dOkudur. Tumu 1p1k takibe alındı.
B: sol morgagni kisti kayıtlı 1×0,5×0,3 cm boyutlarinda Kistik seffaf dokudur. Tumu 1p1k takibe alındı.
C: sağ morgagni kisti kayıtlı 1×0,7×0,3 cm boyutlarında krem renkli şeffaf dokudur. Tumu 1p1k takibe alındı.
TANI: endometriozis, sol duvar endometriyozis kayıtlı materyal.
Paratubal kistler, sağ ve sol morgagni kisti kayıtlı materyaller.
Karın ici biyopsiler.
Yardım...
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Yardım...