selam hanımlar.sizlere umut olması acsından yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.bu zor gunlerinizde cevrenizden belki hep duyduğunuz umut hikayeleri vardır ama ben de sizlerle paylaşmak istiyorum.
4.5 yıldır evliyim.evliliğimin ilk uc ayında doğum kontrol hapı kullandım. ilk zaman hemen cocuk olmasın [hayatımda pişman olduğum tek karar) biraz evliliğin tadını cıkaralım dedim.eşim de sen bilirsin dedi anlayışla karşıladı. 3 aydan sonra hapı bıraktım ve 3 ay da bekledim cocuk olmadı.bi kontrole gideyim dedim ve dr a gittim.dr 3.5 cm buyukluğunde bir myom um olduğunu ama myomun bazen engel olmadığını soyledi. 3 ay klomen tedavisi başlayalım olmazsa ameliyat ederiz dedi. 3 ay klomen kullandım olmadı.dr ameliyat dedi başka yapılacak bir şey yok. o doktoru bıraktım hemen ameliyat olmak istemedim cunku myom u olan arkdaşım hamile kalmıştı.dr a da cok guvenemedim başka hastaneye gittim. gittiğim dr tekrar 2 ay daha klomen kullan dedi.yine olmadı o dr. da ameliyat dedi. batmandaydık o zamanlar myom ameliyatının risklerini duydum doktorlar kanama durmayınca rahmi de alıyorlarmış diye. evliliğimin 2.yılında tayinimiz g.antebe cıktı. taşınmalar falan derrken tedaviyi devam ettiremedim.antepte bir arkadaşımın tavsiyesiyle doc.dr a gitttim. tabi bu arada myomum 6.5 cm olmuş. doktor myom rahminin icini kaplamış ameliyat etmemiz lazım dedi.karar verdim ameliyat oldum. ameliyattan sonra kontrole gittim.dr.yumurtalarımın zayıf gorunduğunu soyledi annemin kac yaşında menopoza girdiğini sordu 46 yaşında annem menopoza girmişti. cok erken dedi.sende de erken menopoz olabilir yumurtaların cok zayıf dedi. amh testi ve bir iki test yaptırmamızı soyledi.istediğimiz yerde testi yaptırabileceğimizi belirtti.bizde başka bir merkezde istenilen testleri yaptırdık.sonucla dr un yanına gittik.
Ve o gun hayatımın en kotu haberini aldım.Sonuc tahminimden de kotu ben bu kadarını beklemiyordum bu teste gore senin yumurtaların bitmiş.asla cocuk sahibi olamazsınız dedi.o an dunya başıma yıkıldı. tabi de bir caresi var.bize kıbrısı onerdi.benim kan grubumdan kaşı gozu benim gibi olan bir kadının yumurtasıyla eşimin spermini dolleyip embriyoyu bana transfer etmek.ben taşıyıcı anne olacam yani.ve diyor ki senin kanınla beslendiği icin cocuk sana benzer senin gibi olur. o kadının cocuğuyla benim cocuğumun evlenme olasılığı milyon da bir bile değilmiş vs. vs.anlattı durdu. tabi ben yıkıldım cocuk sahibi olamayacağımı oğrendiğim gibi bir de eşimin yanında başka kadının yumurtasından bahsetmesi beni o kadar cok yıktı ki.gozyaşlarım yanaklarımdan suzulmeye başladı.dr tabi gunahı sizin boynunuza deyip de sonucu bağladı siz bir duşunun dedi. doktor son olarak isterseniz testi bir daha yapalım bir de burda yaptırın dedi. eşim kabul etti.ben konuşacak durumda değildim. sessizce ağlayarak hastaneden cıktım.arabaya bindik.eve doğru giderken kendimi o kadar sıkmıştım ki bir an patladım ve hıckıra hıckıra ağlamaya başladım eşim arabayı kenara cekti bana sarıldı o da ağlamaya başladı.napalım bitanem bu da bizim imtihanımız dedi. hayatımda oyle ağladığım bir gunum olmadı.eve geldik ama evden cenaze cıkmış zannedersiniz.hergunum ağlamakla geciyor. testi tekrar yeniledik. amh değerim 0.13 cıktı.eşim dr un yanına kendisi gitti beni goturmedi. dr. bu teste gore tup bebek şansınız %10-%15 demiş.yuzde yirmi bile veremem.eğer denemek isterseniz hemen başlayalım yoksa ilerde bu şansınız bile olmaz demiş. napalım kucuk bir ihtimalde olsa denemeye karar verdik.hsg, histereskopi vs.testler dhea kulladım. derken iğnelere başladık.4 gun iğne kullandım takip testlerimde hic kımıldama olmadığı anlaşıldı dr.tedaviyi yarıda keselim tecrubelerime gore devam etmemizin anlamı olmaz.2 ay hap tedavisi ardından yine iğneler.cok şukur bu defa 5 yumurtam oluştu.yumurtalarım toplandı fakat hicbiri dollenmedi.elimiz boş geri donduk. 4 ay sonra tekrar başladık.bu defa 4 yumurta oluştu 3 une işlem yapıldı 2 tanesi dollendi. dr.um bunu transfer etmeyelim tekrar hazırlayalım seni ordandan da 2 yumurta oluşursa 4 embriyo birden transfer ederiz.tuttu tuttu, tutmadı artık başka denemem dedi. yani benimle daha fazla uğraşmak istemedi.doktora gore ben zaten umutsuz vaka idim.
neyse haplarıma devam ettim.gectiğimiz nisan ayının adetiyle tekrar başlayacaktık.kayınvalidem beyin kanaması gecirdi ve yoğun bakıma alındı.adetime 2-3 gun kaldı karnıma adet sancısı gibi bir sancı geldi.eşime annen bu durumda napacaz dedim.eşim tedaviyi 1-2 ay erteleyelim dr.la konuşalım dedi.bu durumda tedaviye başlayamayız.eşim dr.la konuştu dr.tamam haplarına devam etsin demiş.neyse o haftasonu adetim olmadı.4-5 gun gecti dedim bir test alıp yapayım belki hamileyimdir.tekrar dedim kendi kendime sacmalama ne hamileliği artık kabullen sen tup bebek yaptırıyorsun normal olması mumkun değil.boşyere test alma. cunku daha once de adetim gecikmişti ama her defasında negatif cıktı.vazgectim dedim bu haftasonu adet olursun.ama olmadım.20 nisan pazartesi gunu uc ayların ilk gunu eşim işteyken test aldım dedim ki eşim gelmeden testi yapayım zaten negatif cıkacak hic ona soylemem.test cubuğuna idrarı damlattım dolmasını beklemeden ileriye bıraktım zaten cıkmayacaktı zaten olumsuzdu.gozum bir ara test cubuğuna kaydı Aman Allahım cift cizgi hemde cok belirgin.Rabbim inanamıyorum nasıl olur.HAMİLEYİM.yerlere kapanarak hıckıra hıckıra ağladım.hemen eşimi aramak istedim ama eşim annesine kotu bir şey olduğunu duşunur diye aramadım.dersinin bitmesine 10 dk. var 15 dk sonra eve gelecek.sabrettim. eşim geldiğinde 'sana bir şey soyleyeceğim,hani adetim gecmişti ya ben bugun test aldım' dedim ve cubuğu ağlayarak eşime gosterdim.Eşim olamaz nasıl olur hadi canım dedi.hayır ya olamaz olabilir mi ya dedi.ağlayarak sarıldık birbirimize.hemen başka bir hastaneye gittik.inanamıyoruz acaba yaptığımız test doğru mu.test yaptırdık. hcg 4599 cıktı.dr. 3.5-4 haftalık HAMİLESİNİZ ultrasonda şimdi gorunmez birkac gun sonra gelin bakalım dedi.Devlet hastanesi tabi ilgi alaka yok.ben alacağım cevabı aldım ve kapıda beni sabırsızlıkla bekleyen eşimin yuzune baktım ve ağlarak HAMİLEYİM dedim.şaşkınız şoktayız.Rabbim ne kadar buyuksun.evet kun fe yekun SEN OL DERSEN,O ŞEY HEMEN OLUR. bu ayeti iliklerime kadar hissediyorum.p.tesi kalp atışlarını duymaya gideceğiz.Rabbim hayırlı evlat nasip eylesin cumlemize.herkese hepimize inşaallah. inanın yapmadığım kur kalmadı. soğan kuru, incir havuc kuru, farklı bitkisel macunlar.meryem suresi okudum neler neler... ilişkiden sonra bel altına yastık koymalar sabaha kadar kalkmamalar vs... ama bu ay inanın hicbirşey yapmamıştım.cunku artık kabullenmiştim.tup bebek başka yol yok demiştim.umutlarımın tukendiği anda Rabbim umut kapımızı araladı.Hamdu senalar olsun. Darısı sizlere olsun.SELAMETLE...
bu da benim umut hikayem...
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- bu da benim umut hikayem...