Herkese iyi pazarlar.Burda daha once cok konu actım ben tam 15 aydır işsizim toplamda beş senelik bir sekreterlik tecrubem var.Tam olur dediğim yerler oldu ya cok uzak oldu ya da temizlik cay kahve on muhasebe işleri dendi hic bu kadar uzaycağını tahmin etmezdim.Bazaen maalesef herşey insanın elinde olmuyor istediği gibi gitmiyor daha once en fazla uc dort ay işsiz kalmışımdır.Annem belli etmese de benim iyi bir yere girmemi istiyor onu mutlu edemediğim icin bende icten ice huzursuz oluyorum.Evde durdukca tembelliğe alıştım aşk hayatı o da yok. İki samimi arkadaşım var biri kasımda evlenecek biri nişanlandı eskiden haftasonu onlarla goruşurdum şimdi ikisinin de hazırlıkları oluyor ya da sevgilisiyle nişanlısıyla vakit geciriyorlar ben de doğal olarak kimse ile goruşmuyorum.Pandemiden once spor salonuna giderdim şimdi ona da gitmiyorum.
Yaklaşık 10 gun once bir firmaya başvurdum sekreterlik icin başvurduktan sonra anında ik'ya da mail attım bir saat sonra arandım bu firma tarafından bayan arıyınca sekreterlik pozisyonumuza başvurmuşsunuz dedi tam da bizim istediğimiz elemansınız dedi hanım hanımcık daha once tecrubeniz var kısaca şartlardan bahsetti inşallah olur dedi sizi cuma gunu goruşmeye bekliyoruz dedi ben de dedim icimden daha beni gormeden nasıl iyi bir eleman olabileceğimi anladı cozemedim insanla hemen samimi olan biri dedim herhalde.
Neyse goruşmeye gittim biz aile şirketiyiz kurumsal şirketin de iyi kotu yanları var belli bir yaştan sonra aile şirketleri daha iyi oluyor falan dedi kızım 15 yaşında universiteye hazırlanıyor falan sabah sekiz bucuk akşam altı haftasonu yok servisi var servis noktası da benim oturduğum yerden yarım saat uzaklıkta 600 tl sodexo veriyoruz net maaş uzerinden veriyoruz maaş artı agi şeklinde calışıyoruz dedi.Gorev tanımından bahsedebilir misiniz dedim onu satın alma muduru anlatır dedi yani ik bolumu bunu soyler bazen ilandaki ile başladığın zaman arada gorev tanımı iceriği acısından fark oluyor.Sizi bekledim daha başka adayla da goruşmedim dedi tek sen varsın dedi sonra satın alma muduruyle de beş dk goruştuk odadan cıkınca ik'daki bayan size maaş teklifimizi yapar doneriz dedi bu arada goruşmede maaş bentimi 3000 olarak soyledim.
Saat beş oldu mail attım donmedi altıya doğru bir kere aradım acmadı neyse saat altı bucukta mesaj attı whatsaptan benim ve satın alma mudurumuz icin olumlu ust yonetimimiz ile goruşemedim pazartesi gunu oğleden sonra ararım dedi.
Eğer ben asgari ucret isteseydim bana o gun icinde donerlerdi 3000 diyince fazla geldi bence.Bir de dun baktım ilan verilen sitede ilanın altında firma başvuruları bugun inceledi yazıyor yani dediği gibi sadece benle goruşmedi ben 3000 diyince diğer adayların cvsine baktı muhtemelen.
Yarın arayınca da buyuk ihtimal soylediğim rakamın altında soyleyecek aslında soylediğim rakam ucuk bir rakam değil bir de sekreterlikte başka bir kız daha vardı toplamda iki kişi calışacak eski yerlerimde sekreterlik kısmında tek ben vardım şimdi iki kişi calışılacak dendi.
Sizce soylediğim rakamın altında mı soylerler .