Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir saat kadar once cok canımı sıkan bir olay yaşadım. İşyerimden cıkarken otoparkta bir adamın kucuk bir kopeğe şiddette vurduğunu gordum. Hayvan beyaz renkliydi. Başta sokak kedisi sandım. Gorur gormez adama “Sen napıyorsun. Kediyi tekmeliyorsun” dedim. Adam “Terbiye ediyorum” dedi. Ben de “Sen once kendini terbiye et. Sakın bir daha buranın onunden gecme” dedim. Biz munakaşa ederken kedi sandığım kopek kactı. Ben arabaya, adam yoluna devam etti. Olaylara tanık olan ama hic ses cıkarmayan eşim “Herşeye salca oluyorsun. Ya sana karşılık verse, kufur etse başımız belaya girecekti. Ayrıca o kedi değildi, kopekti. Adamın kendi kopeğiydi” dedi. Bu laf uzerine aramızda kavga cıktı. Ben de “Mesele kedi ya da kopek değil. Kucuk bir hayvana şiddet uygulaması. Adamın kendi kopeği olması meseleyi hafifletmiyor. Arıyorsun hayvan haklarını kopeği alıyorlar” dedim. Adamın kendi kopeği olduğunu bilseydim o dakikada polisi arardım. Şimdi bir de pişmanlık yaşıyorum. Yarın kamera goruntuleriyle karakola şikayetci olmaya gideceğim.
Eşim benim hakkımda tehdit hakaretten onceden verilmiş bir karar olduğu icin ete sute bulaşmayalım kafasında. Ama bende yapı itibariyle haksızlığa gelebilen bir kadın olamadım.
Sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor. Karakola gitsem takip ederler mi? Adam bu cevrede oturan biri anladığım kadarıyla. Bir daha gorduğumde takip edeyim, hayvan haklarına mı şikayet edeyim. Ne dersiniz?