Hz.Musa (A.S) bir mecliste otururken yanına evli bir cift gelir.
“YÂ Musa ! Bizim cocuğumuz olmuyor.Allah ’la konuş,bizim cocuğumuz ne zaman olacak.? “Derler.
Hz.Musa (A:S) Allah c.c yonelir ve “Allah ’ım! Bu ciftin ne zaman cocukalrı olacak?” diye sual eder.
Allah c.c
“YÂ Musa! Soyle onlara,onların hicbir zaman dolleri tutmuyacak.”der.
Hz.Musa (A:S) Allah ’ın sozlerinicifte iletir.Karıkoca başları onlerinde uzulerek giderler.Aradan 5 yıl gecer.Aynı karı koca kucaklarında dort yaşında bir cocukla gelirler Hz.Musa ’nın yanına.Hz.Musa (A:S) yanlarındaki cocuğu gorunce şaşırır ve sorar.
“Bu cocuk kimindir?”
“Bu bizim cocuğumz ya Musa”derler.
Hz.Musa (A.S) Allah ’a yonelir ve sorar.
“Allah ’ım! Hikmetinden sual olunmaz ancak merak ettim.Hani bu ciftin hicbir zaman cocukları olmayacaktı.” der.
Ve Allah c.c der ki:
“Evet ya Musa! Onların hic bir zaman cocukları olmayacaktı,fakat onlar bunu bile bile benden umitlerini kesmediler v her gun bana samimiyet ve inancla gozyaşı dokup dua ettiler.Ben de onlara evlat nasip ettim.”

demek oluyor ki Rabbimden umit kesmeyelim.Bende zaman zaman cok uzluyorum ..Elbette bu zorlu yollarda iniş cıkışlar olacak..İsyan etmeden imtihanımızı başarıyla veririz inşallah.Rabbim bizlere Peygamber ahlakıyla ahlaklanan bir nesil nasib etsin.