merhaba arkadaşlar bende burda aylarca bize umut olsun diye cok fazla yazı okudum. cocuk duşunmeye başladıktan 6 ay sonra bir kadın doğum uzmanına gittim beni kontro etti ve herhangi bir sorun ıkmadı doğal olarak eşimden sperm testi istedi.eşm sperm testi yaptırdı ve sonuc toplamda 1 milyonlardaydı hızı yapısı falan sıfırdı ve biz şoka uğradık.bize normal yollarla cocuğunuz olması imkansız dedi.yaşadığımız kucuk bir yer ve burada başka bir ozel hastaneye gittik eşimde varikosel olup olmadığını oğrenmek icin eğer varsa tedavi icin belki bize umut olur diye duşunduk.sonuc olarak cekilen doplerde varikosel cıkmadı.sonra tup bebek tedavisi icin araştırmalara başladık ve istanbul a gittik.tum istenilen tetkikleri yaptırdık ve sadece istediğimiz bir zamanda adetin 3. gunu tedaviye başlamamız kalmıştı.tabi bu sıradada eşime doğal beslenme olsun aktarlardan alınan macunlar olsun keci boynuzu kuru olsun herşeyi yaptık.sonra gittiğimiz o tup bebek merkezinin uroloji uzmanına gitmek istedik tup bebek yaptırmadan once en azından proxeed plus fln verirse şansımızı arttırmak icin.tabi bu arada proxeed plus ta kullandı eşim.o uroloji uzmanı varikosel icin eşime eliyle kontrol yaptı ve siz tekrardan dopler cektirin dedi.eşim daha sonra bir universite hastanesinde dopler cektirdi sonuc cift taraflı varikosel bir taraf 3 bir taraf 4. derece cıktı.biz hemen apartopar eşim varikosel ameliyatı oldu.doktorumuz bazı ilaclarda verdi ama en az 3 ay bekleyeceksiniz spermlerin duzelme gostermesi icin dedi hatta 6 ay 1 yıl kadarda sonucların duzelmesi surebilir dedi ve bize hep umut verici konuştu.
ve kızlar sonuc olarak ameliyattan tam 3 ay sonra hamile kaldım.rabbime binlerce kez şukurler olsun inşallah rabbim tum isteyenlerede nasip etsin. lutfen bol bol dua edin ve umudunuzu kaybetmeyin.