Merhaba arkadaşlar, eğer yazımı okuyorsanız benzer dertleri ve acıları paylaştığımızı duşunuyorum.Allah tan dileğim en kısa zamanda benim gibi anne olmak isteyen herkesin bebeğine kavuşması.4.5 yıllık evliyim ve hic korunmadık ama cocuğumuz olsun diye oyle ozel gun takibi filanda yapmadık.evliliğimizin 1.5 yılından sonra ben Dr kontrollerine gitmeye başladım. Eşime gore gereksizdi ama icimde hep bi sorun olduğu huzursuzluğu vardı. Ilk once basit kan testleri.. bende sorun yoktu ama eşimin testlerinde sorun cıktı. Dr a eşimin AS hastası oldugunu( bi ceşit romatizma) ilacın yan etkisi oldugunu soyledim onemsemedi!!! Bana rahim filmide cekildi bişey yoktu!!!!! ( ki bunları IST un en iyi uni. nin hocası soyledi) sonra eşimle Kıbrıs'ta tanıdık bi Dr a gittik ona gorede sorun yoktu eşimin ilacı değişmeliydi sadece,değişti 3 ay beklendi gercekten sorun gecti. Bu surenin sonunda aşılama yapalım daha beklemeyin dedi.okadar umutluydum ki cunku sorun yoktu ama sonuc negatifti. Bunun uzerine Dr tekrar aşılama tavsiye etti ben vakit kaybetmek istemedim direk tup bebek dedim. Bu eşime ve Dr a gore sadece benim aceleciliğimdi. Tedavi başlandı tabiki mesafeler , dr un vurdumduymazlığı herşeyi zorlaştırdı. Bana test bile yapılmadan hersey başladı ilaclar yuksek dozdu,sonuc 33 yumurta, 0 embriyo ve transfer yapılamadı. Yumurtalarım kalitesiz olabilirdi. 2. Tedavi icin Dr um IST daki cok cok unlu olan ama bana gore insanların duygularını degıl paralarını onemseyen ayrıca kendisinin ortağı olan merkezi onerdı. İşlemler orda ama benim Dr um tarafından yapılacaktı. Herşey okadar kotu olduki Dr um ortağıyla, tam benim tedavim sırası birbirlerine girdikleri icin beni yarı yolda bıraktı. Artık Dr um bile yoktu ama tedavi başladı icin oraya gitmekten başka carem yoktu,kabus devam ediyordu.toplama yapılmıştı uyandığımda Dr yumurtan gelmedi 2 gun sonra tekrar denıycez dedi. 2 gun sonra yıne denendı tabi bu sefer 2 gun once 1 yumurtalıgıma gırılmeye calışıldığı icin sadece diğer yumurtalıgımdan 7 yumurta geldi 2 embrıyo oluştu,bu seferde bu ayki transfer gunun gecti transfer onumuzdeki ay yapılacak dendi.bu işlemler yapılırken her seferınde boşta olan Dr geldi ve her seferinde işlem masasında tanıştım doktorlarla.daha da acısı yumurtamın gelmeme sebebının ben oldugum gibi davranılmıştı bu zaten kotu olan psıkolojımı dahada cokertmişti ama sonra 5 ayrı Dr sıze ne acıklama yapıldı,sadece catlatma iğnesi bozuksa bu yaşanır dedi.işte o cok unlu yer bu kadar ilgileniyor sizin duygularınızla,psikolojinizle. Ama transferden sonra pozitif sonucu alınca herşeyi unutmuştum takiiii 6+3 te duşuk yapana kadar. Dunya başıma yıkıldı IST da gitmediğim Dr kalmadı genetik kan pıhtılaşması hic bir sorun yoktu. Hipotroidtim ama sorun edilecek durum yoktu. Cocuğu olan yada hamile olan kimseyle goruşmeyi icim kaldırmıyordu.kendimi eksik goruyordum . Aylar gecip kendimi hazır hissettiğimde eşimin araştırıp bulduğu bi Dr a gittik. O gunu hic unutmam giyinip suslenmiştim cunku cıkışta gezmeye gidecektim. Dr rahim filmime baktığında o gune kadar belki 15 Dr un gorup normal dediği sonuc icin, rahmin Y şeklinde operasyon gerekiyor hamile kalamazsın kalsanda duşer dedi. Ordan cıktığımda kıyafetlerım dahıl rimel icindeydim. Nasıl bişeydi kimse gormemişmiydi. Eşime dedimki bu ya cok iyi bi Dr kimsenin gormedıgını gordu yada para icin ameliyat yapan bi kasap.ben ağlama krizindeyken eşim başka tavsiye edilen bi Dr dan ertesi gune randevu aldı. Ertesi gun hic bişey olmamış gıbı gıttıgımızde bu Dr da sanki dunkıyle anlaşmış gibi aynı şeylerı soyledı.anlamadıgımız hic kimse aylarca senelerce gormezken ıkı gun ayrı Dr ların teşhislerıydı.korkum operasyon yada narkoz degıldi bu işlem sonrası ya başka bi Dr keşke olmasaydın şimdi bu sebepten cocuğun olmaz derseydi. Araştırmalardan sonra bu teşhisi ilk koyan Dr a karar verip operasyonel histeroskopi oldum. Sonrasında 6 hafta hormon tedavisi ve işlem sonrası ilk regl im hayatımda duşukte bile boyle acı gormemiştim. Yeterki sonuc iyi olsun her turlu acıyı cekerim dedim (hepiniz gibi) acıdan yerlerde ağlarken. Reglimin 2. gunu tedavıye başladım. Bu 3. Tup bebek ama 4. Toplama olacaktı son olsun dıye umuyordum. Kendıme soz vermiştim bu ilacların duygusal yan etkilerine teslim olmayacaktım ama nafile!!!!ve 15 yumurta toplandı 5. Gune 5 tane kalmıştı. 3 u dondurulup 2 si transfer edilmişti.bu sefer yerimden hic kımıldamadım. Transferden 8 gun sonra lekelenme oldu yıne dunyam karardı,test gunume 2 gun olmasına rağmen test yaptırdım ve sonuc pozıtıftı. 6. Haftada kese, kalp atışı derken ilk duşuğumun olduğu gunude atlatmıştım ama anneler gununde yani eşimin beni ciceklerle uyandırdığı gunde birden ağrılarım başladı,mide bulantım, gogusumdekı hassaslık uyku halim hepsi yok olmuştu,yıne kotu bişeyler olacaktı hemde anneler Gununde, kanamam yoktu.dr u aradım,sorun yoktur ağrın devam ederse gel dedi. Ertesi gun akşam ağrım artınca ve daha doğrusu artık kuşkudan deliye donunce gece acile gittik.gunum 7+1 di ve ordaki Dr bebegımin kalbinin durdugunu soyledi,eşim doğru degıl dedı başka hastaneye goturdu orda 2 Dr daha aynı şeyı soyledi artık aglıyamıyordum bile saatlerce arabada dolaştık sokakları,sabah kendi Dr uma gidip kurtaj olacaktım,eşim keşke ona degıl bana olsaydı dedıkce daha cok agladım.sabah tabiki nerdeyse uyumadan dr a gittik.ben kurtajı beklerken dr um bebegın kalp atışlarının durmagını ama yavaş oldugunu soyledi,eşimle sadece birbirimize bakıyorduk ve ekranda yavaşta olsa bizde goruyorduk o kalp atışını.duzelip toparlayabilirde,durabilirde dedi ama cok umitlenme kendını kotuye hazırla dedi.1 hafta sonra tekrar bakıp karar verecekti.ordan cıktığımda ve şuan hala ne duşunecegımı bilmez durumdayım cunku 1 haftam 2 gun sonra dolacak,2 gun sonra ya kurtaj olucam yada guneş yeniden doğacak.yazım belki uzun ve karışık oldu,ama insanın en yakını değil bunu yaşayanlar anlıyor sadece,benim icin dua edin ve şunu da unutmayın 1 Dr la karar vermeyin.3 Dr un durdu dedıgı kalp Allah ım durmadı dedikce durmuyo işte.