Biraz uzun ve karışık yazmışım, gerginlikten kusura bakmayın.
Ben bu sene kpss ve yds ’ye hazırlanmayı duşunuyorum. Bir arkadaşım, calıştığı yerde oğretmen aradıklarını soyledi, ben de cok ders olmazsa haftada 2-3 gunluk birşeyse giderim, diğer gunler de ders calışırım diye duşundum. Cunku param yok ve paraya da ihtiyacım var. 3 kuruş da olsun param olur diye duşundum.
İlk goruşmeye gittiğimde patron cok onemli bir işi cıktığı icin gelemeyeceğini soyledi. Beni oradaki yetkili başka biriyle goruşturdu. Sonra bir oğrendim ki dersler birebirmiş ve 7-8 tane oğrenci var. Yani hesaplayınca her gun full dolu oluyor. Fiyatı da oldukca duşuk.
Patrona da duşuneyim yarın goruşelim dedim. Bugun tekrar aradı ve ben olumsuz olduğunu soyledim. Neden olumsuz olduğunu sordu, ders sayısı cok fazla geldi bana dedim. Tamam duşurelim dedi. 3-4 kişi olacaksa olabilir dedim. Telefonda tamam senin istediğin kadar ders ver gel goruşelim dedi. Goruşmeye gittiğimde de 4-5 kişi alabilir misin dedi 4 olur dedim sonra 5 olsun dedi tamam dedim. Yaparsın edersin diye ikna ettler. Ucret icin de yukseltemez miyiz dedim, ona da hayır va bir suru bahane buldu. Ben aslında o anda olmamasını istedim ikna edene kadar da yine olumsuzmuş gibi konuştum. Ama net bir tavır sergileyemedim cunku cok guler yuzlulerdi, sonra anlaştık mı tamam mı dediler el sıkıştık ve anlaştık. Diğer yetkiliyle konuştuk bir tane de online alırsın falan dedi ders sayısı 6 ya cıktı. Hatta tamam şimdilik diğerleri dursun dediler. Muhtemelen bir iki hafta sonra bir şekilde onları da almam icin ikna edicekler. Yine 8-9 ders olucak.
Ayrıca ben bir kişi icin haftada 4 saat sanıyordum ( bazıları 4 bazıları 6 demişti) bir baktım hepsi 6 saat. Bunu eve gelince fark ettim o an gerginlikten ne yapacağımı bilemedim. Yani şu an pazar gunu haric her gun gidicem 3 tam gun 3 yarım gun. Ve ben kesinlikle istemiyorum buna şu an karar verdim. Cunku o an gercekten resmen manipule oldum (tabi bende de hata var hayır demesini bilmiyorum)
Yarın arayıp calışmak istemiyorum diyicem ama korkuyorum. 2 kez goruşmeye gittim o kadar uğraştılar anlaştık el sıkıştık programı belirledik. Oğrencilere de haber verdiler. Ve yan ciziyor gibi olucak. Bu nedenle yaptığım cok kotu bir şeymiş gibi hissediyorum. Cok ayıp olacağını duşunuyorum. Ve ne bahane bulacağımı bilmiyorum. Neden en baştan demedin diyecekler.Aramak yerine mesaj atsam diyorum ama icim hic rahat değil ne yapacağım