merhaba, 4 yaşında bir kızım var. 3 yaşına kadar kendim buyuttum ve kreşe verir işe başlarım diye duşunmuştum.
ama her seferinde eşim kreş icin onume set koydu, ben hem sosyalleşsin aktif olsun istedim hemde kimseye minnet etmemiş olurum diye duşundum. ama eşim annesine baktırmakta ısrar etti ve hala da oyle. asıl konu son zamanlarda eşimin hem kendi isteği ile annesine baktırması hemde bir konu olurken arkadaşlarından ornek vermesi. ''x arkadaşımın annesi aynı apartmanda ama cocuğuna bakmıyor, benimki bakıyor Allah razı olsun annemden.'' Evet Allah razı olsun bakıyor bakmam demiyor ama ben cocuğuma kotuluk yapıyorum istiyorum ki gelişsin sosyal olsun yeni şeyler keşfetsin. Surekli annesine gittiğimizde bana bırakmıyor sormama benden once davraniyor, '' anne ne istiyosun ne alayım sana soyle soyle birşeyler soyle alacam hadi diyor. Bende alırım ne isterse bu arada sorun yapmam. Banyosunun musluğu bozuktu hatta ben dedim eşime tamirci cağırdı. Ama surekli bu şekilde annesiyle telefonda konusuyor ne istersen ne sorun olursa beni ara hemen yaptırırım fizana git bul de getireyim. Ayrıca kayınvalidemlerin durumu da iyi. Ama eşimn bunları yaparken bana inat yapar gibi yapıyor. Dun pazara gittik yine annesine zorla birşey istetti kadında istedi. Pazarda istediği şey yoktu, manav manav trafiğin icinde gezdik bende bozuldum doğrusu cunku istenen şey cok acil birşey değildi. Bunu soylediğimde de yok annem yanlış anlar bilerek almadığımızı duşunur dedi. Sonra bulduk istenen şeyi aldık eşim, arabada bana bakarak ''annem benden bişey istedi bulmasam olmaz, fizanda da olsa gider alırım o benim annem dedi. Annem asker gibi sabah kalkıyor, ne desem yapıyor diyor. Bende al tamam ama bana niye boyle davranarak alıyosun dedim cunku sen almamı istemiyosun bozuluyosun olayına getiriyor. Bende indim arabadan sinirlendim eve geldim. Hep boyle yapıyor annesine birley alırken benim inadıma alır gibi yapıyor, ben su al desem unutur gelir yarın alırız der oflar. Ama annesine gelince aynı seyi yapmıyor sanki cocuga ben zorla baktırıyormusum gibi davranıp annesine kul kole olmamı bekliyor. Artık bu son zamanlarda alışkanlık haline geldi. kayınvalidem salca alıcam der tamam ben alırım diyor. Mecburmuyum anlamadım, alınır da evine de ben bakmak zorundamıyım. Ayrıca kış icin annesine bana sormadan gel bizde kal diyor cocukta dışarıya cıkmamış olur soğukta diyor. Annesi de baban var yemek nasıl hazırlasın diyor, eşimde gelsin bizde yesin hafta ici diyor. Bana sormadan duzen değiştirmeye calışıyor.
Artık eşimin bu hareketlerinden dolayı ailesinden de soğumaya başladım daha az goruşmek istiyorum aradaki diyaloglar canımı cok sıkmaya başladı. Bu durum sanki kayınvalidemin hoşuna gidiyor gibi...Oğluna asla laf etirrmez, pırlanta da dahi cizik varmış oğlunda yokmuş. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum artık.