Merhabalar, Maalesef takıntılı bir insanım ve bu durumu baya kafama taktım.
İşyerinde Haziran ayı gibi istifa verdim. Okullardan sebep oğlum ilkokula başlıyor başında olmak istedim ve uzaktan eğitim vb olabilirse sıkıntı yaşayacaktim, istifa verdim. Ağustos sonuna kadar idare et dediler, ettim.
O arada benim bir tanıdığım vasitasi ile yerime birini bulduk. Sartlari anlattım benim bir calisanim var onun cok ihtiyacı var dedi, kredisi vs var ve uzun suredir issiz dedi, yonlendirdi.
Benim calıştığım ortam da cok erkek oluyor yani bazı bayanlar rahatsız olabilir ve tek calışıyorum. Bağlı olduğum mudurler namazli niyazli insanlar oyle lakayit bir ortam yok. Fakat orda calışan insandan da biraz ortama gore giyinip davranılması isteniyor. Neyse az cok anlatabilmisimdir umarım.
Sonra maaş durumu (maaşlar ay ortası yatıyor) giyim kuşam herşey konuşuldu hatta eşinle bile goruş sorun olabilir hani lakayit bir ortam yok ama bay calışan cok olduğu icin sonradan sorun yaratmamasi adına. 2 yıldır issizdim benim icin herşey kabul sorun olacak bir durum yok diyerek geri donuş oldu. Bayram sonrası işbaşı yaptı.
Normalde ctesi calışması vardı, bizim mudur jest gecti haftasonu da tatili oldu.
Oyle yoran bir iş yok biraz takip ve evrak işi var sadece. 2 ofis var masaustu ve yerleri siliyoruz başka insan yok cunku yapacak.
İs goruşmesine geleceği gun evi baya yakınmış evin ordan gecen arac vardı aldirdim ve evine biraktirdim. Yakınlarda gecen otobus minibus vs yok uzaktan geciyor biraz.
Sonra kendi iş oğrenmek icin erken bir gun gelmek istedi iş başı yapacagindan daha erken vakitte. Arac sordu, dedim yok bu sefer aldıramıyorum istersen gelmeyebilir sin yok dedi gelicem. Taksiyle geldi ve evi cok yakın dediğim gibi, diğer gunde aynı oldu ve bana aldirabilir mısınız her seferinde taksiyle gelemem dedi.
Bende kibar bir şekilde şuan arac yok ama her seferinde derken istersen gelmeyebilirsin iş asi yaptiginda gelirsin dedim.
Neyse işbaşı yapıldı en ince ayrıntısına kadar anlattım. Neyi neden yaptığını mantıklı bir şekilde. Ama daha ilk gunden ben onu yapamam edemem herşeyde bir onuda mi biz yapiyoruzlar felan. Neyse birşey demedim referansli diye on yargılı olmayayim ilk gunden diye.
Sonra 2.gun baya dekolte birşey giymiş altında tayt ve terlik. Ben karismadim patronun arada gidip gelen bir kızı vardı o uyardı. Bende soyledim hani şirket yapısı az cok belli ve ben sana herşeyi anlattım kabul ettin ben şimdi zor durumda kalıyorum dedim. Oda ozgurlugumu kisitlayamam dedi. Neyse yine durumu acıkladım. Ağzından kacırdı nasıl alistirirsam oyle gider dedi. Bende bilerek yapıyorsun yani dedim neyse konuştuk biraz.
Sonra kendisi rahatsızlandı tam ben işten ayrıldığım gun. Birkac gun rapor aldı. Tamda aybaşı yapılacak işler vardı okullarda acıldı. Ben işyerine birkac saatliğine gittim işleri yaptım. Akşamına bana mesaj atmış. İşte maaş durumu aklima takıldı neden 15 gunum icerde kalıyor benim eski işyerinde oyle değildi diye. Dedim ben sana bunu birkac kere anlattım vs. Neden şimdi basta konuştuğumuz seyler sorun oluyor diye. İşte sonucta doğru değil bu şirket benim 15 gunumu yiyemez donduğumde konuşacağım bunu dedi.
Burda ben baya gerildim biraz da biriktirdim galiba. Referans veren arkadaşımı aradım. Durumu anlattim. Oda kıza hak verdi sanki ben durduk yere tepki veriyorum gibi. Kız oyle değilmiş de sanki ben iftira atıyorum gibi konuştu. Ona da ayrı sinirlendim.
Ben mi abartiyorum yoksa bunlar normal mi?