Merhaba cağnım kk kadınları

Hemen konuya girip, en kısa şekilde anlatacağım. Kardeşimin 2 tane evladı var. Buyuk olan 6 yaşında, kucuk olan 3 olacak inşallah. Kucuk olanı asla konuşamıyor , ismine tepki bazen veriyor ve en onemlisi de komutları algılayamıyor. Surekli zıplıyor ve koşuyor. En basit kelime olan anne, baba,dede falan hic birisini soyleyemiyor. Ben bu zamana kadar yakında soyler , komutları algılar falan diyordum ama gecen hafta arkadaşlarımın yaşıt cocuklarını gorunce anladım ki bir tuhaflık var.
Daha 2 gun evvel bir aradaydık, kardeşimin cocuklarda geldi ve ufak olan abartmıyorum tam 2 saat boyunca sadece ona ‘yapma, olmaz ’ dedim diye ağladı.
Bende bunun uzerine araştırmaya başladım. Ve acaba otizm belirtileri mi diye duşunmeye başladım. Hatta cok iyi pedagoglar buldum.
Şimdi size soruyorum siz olsanız kardeşinizi arayıp boyle bir şey soyler misiniz ?
Not: Annesi asla cocuklarına dur demeyen, yok demeyen bir kadın. Mesela şu an bunu alamam param yok demez, cocuklar ezik olurmuş. Hayır demez hırcınlaşırlarmış.
Buyuk cocuğu asla boyle değildi.