Konum taşınmasın lutfen Diğer bolumlerde pek cevap gelmiyor. Cok uzun oldu bir de. Lutfen kusuruma bakmayın. Cok uzundu okuyamadım yazacaklar hic başlamasın yani soyleyeyim şimdiden cunku moralim cok bozuk.

Arkadaşlar 30 haftalık hamileyim. 28.haftanın son gunlerinde kadın doğum doktorum şeker yuklemesi talep etti. 75grlık yukleme sonucum yuksek cıktığı icin endokrine yonlendirdi. Yani aşırı bir yukseklik yoktu sanırım. Bana verilen referans değerler arasında max 200 yazıyordu yukleme sonucu. Benim sonucum da 219 cıktı.

Her neyse, endokrine gittim. Şeker olcum cihazı verdi doktor ve iki gun boyunca gunde 7 kez şekerimi olcmemi istedi. Olctum ve sonuclarımla tekrar endokrine gittim. Değerlerim yuksek olduğu icin insulin verdi. Gunde uc kez 3 doz insuline başladım. 5 gun boyunca hem sıkı bir diyet hem insulin yaptım. Ama inatla şekerim duşmuyordu. Hatta 200e cıktığı bile oldu tokluk şekerimin bir kez. Ki asla. bir lokma bile kacırmadım hatta 2 kilo verdim 5 gunde. Sonra bebeğimin durumunu merak ettiğim icin kadın doğumcuma gittim. Değerlerin yuksek,seni korkutmak istemiyorum ama bazen ne yaparsan yap duşmuyor,şekeri 200un ustune cıkan bir annenin bebeğini almak zorunda kalmışım dedi doktor bana. Beynimden vurulmuşa dondum ve ağlamaya başladım. Sonra ultrasondan bebeğime baktık. 29hafta 1gunluk bebeğim 1300 gram cıktı. Boyu da 37 bucuk cm. Suyum da cok iyi. Zaten ayrıntılı ultrason olsun diğer testler olsun cok şukur her şey cok guzel. Hatta gebelik şekeri cıkmış bir annenin bebeği gibi değil hic dedi doktor. Korkulacak bir durum olmadığını, ancak daha sık kontrollere gelmemi soyledi.

İşte o dakikadan itibaren vucudumda anlam veremediğim şeyler olmaya başladı. İnsulin kalemini elime alıyorum ama asla vuramıyorum kendime. 45 dakika kendimle cebelleştim. Terden sırılsıklam oldum. Karnım kasıldı ellerim ayaklarım uyuştu,tutmaz oldu. Nefes alamamaya başladım. Saatlerce ağladım. Nitekim yapamadım iğneyi. Oğlen de aynı şeyi yaşayınca eşim bırak yapma pazartesi doktora gidelim dedi. Tabi ben yine diyetime aşırı katı bir şekilde uymaya ve olcumlere devam ettim. Sonra bir baktım şekerim kendiliğinden duşmeye başladı son iki gundur. İnsulini 7 doza cıkartmıştım ustelik. Ama insulin yapmazken cok daha duşuktu şekerim. Bir tek sabah aclık şekerim 110larda. O da insulinle 120lerdeydi. Ama tokluk şekerim insulin yaparken 160lardayken,insulini bıraktığımda 120lere 130lara duştu. Bugun yine doktora gittim. Yine iki gun diyet yap sonra yine gel dedi. Ben de dedim ki ya ben her gun olcum yaparken kalp krizi gecirecek gibi oluyorum kalbim sıkışıyor stresten,yuksek cıkar mı bu yuzden şekerim dedim. Yukselir tabi ama olsun sen yine her gun olc dedi doktor da. E ama o zaman değerlerim yuksek olarak gorunecek yani hicbir şey anlamadım.

Yani kızlar insulin kullanmazken şekerim daha duşuk. Ama aklıma insulin geldiği an bile yukseliyor şekerim. Aşırı kafaya taktım. Engelleyemiyorum kendimi. Bebeğim kasılıp kalıyor ben strese girince. Allah daha beterlerinden sakınsın ama hic bu kadar zor bir durum yaşamamıştım. Yine o kriz anını yaşayacağım diye aklım cıkıyor. Boyle bir durumla karşılaşan oldu mu hic? 2 gun diyet yetiyor mu duşurmeye şekeri? Yani en az 2 hafta diyeti deneyip oyle insuline başlatması gerekmiyor muydu doktorun? Cunku aşırı yuksek değil değerlerim ve dediğim gibi insulinsiz cok daha duşuk niyeyse. Dozu da en fazla 8e kadar vermişti. Ben 7 doz kullandığım halde asla duşmedi. Gunlerdir stresten mahvoldum. Keşke yaptırmasaydım yukleme bile dedim kendi kendime. Ama tabi gerekli bir şey. Ama işte ilk kez bu kadar strese girdim ve ilk kez boyle bir kriz gecirdim. Bedenen o kadar yorgun hissediyorum ki. Bir hafta oncesine kadar cok mutlu bir gebelik geciriyordum ama şimdi mutsuzluktan olmek uzereyim. Cok stresliyim. Geneliğinde boyle bir durum yaşayanlar lutfen icimi rahatlatacak şeyler soyleyin. Cok ihtiyacım var.