Merhaba,
KK hesabımın cevremde bilinmesinden oturu, bu konuya ozel, izinli olarak actığım bir hesaptan yazıyorum size.Elimden geldiğince ozet anlatmaya calışacağım. Zaten cok da detay anlatılası bir konu değil.9 yıllık evliliğim bitti. Karışık duygular icerisindeyim. Bazen cok emin, bazense yerle bir.
Dışardan bakıldığında kaotik bir evlilik değildi bizimkisi, o nedenle yakın cevrede magazin değeri yuksek oldu boşanmanın. Ex bey cevrede takdir edilen biriydi, ama evde adeta bir boşluk. İlk haftamızdan beri hep soğuktu, sonralarda ise koşulluydu sevgisi. Ailesini ve cevresini eylemediğim zamanlar, birebirde iyi olsam bile, beni cezalandırırdı. Haftalarca kuserdi. 9 yılın totalde belki 1 yılı aile gibiydik, onun dışında soğuk, merhametsiz, sıfır iletişim.. Ancak dışarda pozitif, herkesin işine koşan bir profil. Evde yıllarca ne yaşadığımı cevresi hic bilmedi. Belki tum bunlar bile idare edilebilirdi, ama kendisi bu kadar bencil yaşarken benden fazlasıyla beklentiliydi. Klasik ev hanımı rituelleri dışında, dışarı imajını diri tutmak icin, surekli o eksenli yaşamam gerekiyordu. Herşeyden once, hayat goruşumuz arasındaki mesafe yıllar icinde ucuruma donuştu. Ortak hic bir şeyimiz kalmamıştı artık. Sevgisizlik, saygısızlık, kendin olarak var olamadığın bir evlilik...Terapiler, okumalar, dinlemeler fayda etmedi, hep yarım bıraktı, uğraşmak istemedi. Bence evlilik kumaşında biri değildi. Evlilik biraz daha devam etse kotu bir kopma yaşayacaktık, o raddeye gelmeden bitirdik, cocuğumuzu travmatize etmeden, nezih ve medeni bir bicimde.
Bunları kabaca yazdım, ama sizlerden ricam detay sormayınız. Cunku benim anlatmaktan cok duygusal desteğe ihtiyacım var. Ve anlatmak inanın yoruyor, kanatıyor taze yarayı.
Boşanmış cocuklu arkadaşlarımdan, ya da cevresinde yakinen boşanmaya şahit olmuşlardan aklıselim tavsiyelere ihtiyacım var. Cunku yaşadığım ulkede yakınım yok, sosyal cevrem kısıtlı. Maddi olarak idare edebildiğim bir işim var, ama şuan online, yani bi cıkıp kafa dağıtacağım iş arkadaşlarım olsun isterdim. Malesef bir birikimim de yok, olsaydı ilk iş turlara katılırdım, gerci okul cağındaki cocuğumla bu da gecici bir cozum.
Biliyorum gececek ama yine de bir cumlenizi duymaya, bir hayır duanızı almaya ihtiyacım var şuan. Boşanmış arkadaşlarımdan oneri ve guzel temenniler duymak eminim iyi gelecektir.
Teşekkur ederim...