Merhaba , bu konumda bir adım atmaya karar verdim ve bilgisi olan kişilerden bilgi , siz annelerden de fikir almak istiyorum.
Potansiyeli yuksek luks bir semtte anaokulu acmak istiyorum .
Birikimim 100 000 TL .
Muşteri portfoyu olarak duşunduğum kesim ise gercekten durumu iyi ve devamlılık gosterebilecek aileler. Hani derseniz garantisi var mı kesinlikle yok ancak , en uygun aylık en kotu kreş cocuk gondersem 2500 TL . Ve yıllık ucretler klasmana gore 50.000 TL ye cıkıyor oğrenci başı .
Bu dışarıdan şatafatlı gorunen kısım .
Gel gelelim mustakil ve hoş bir villa kiralamak istiyorum. 30.000 TL ortalama ucreti .
Bunun dayamasi doşemesi , tadilati ruhsatı ve bilmediğim bir cok masrafı olacak.
Kredi ceksem 2 yıl sonra odemeler başlayacak .
Ama oyle bir yerki durumu iyi kotu herkes calışıyor ve herkes cocuğunu artık pandemi dolayısıyla sosyalleşmesi acısından ana okuluna gonderiyor.
Eşim kıyısından koşesinden 5 6 yıldır bu işin icinde sayılır .
Belirlediğim kafamdaki imkanlar ise oğrenciler acısından şoyle ;
Anaokulu oğretmenleri
Yabancı dil eğitimi,
Jimnastik ve hareket eğitimi ,
Muzik resim atolye gibi eğlenceli vakit gecirebilecekleri oğrenirken eğlenceli hi hale gelebilecek gercek anlamda kaliteli bir anaokulu.
Durumumu ilerletebilirsem haftalık yuzme havuzu ile anlaşıp boyle birşey gercekleştirebilirim diye duşundum. gunduz bakımevi gibi duşunmuyorum oyle belirteyim .
Oğretmenlerin prezantable , kurumsallaşma yolunda bir okul

Cok heyecanlıyım ve istekliyim ama aynı zamanda muthiş korkuyorum .
Ustesinden gelebilir miyim ?
Siz cocuğunuzu boyle bir yere gondererek eğitim almasını ister misiniz ?
Beklentileriniz ne olur ?
Boyle bir yatırıma kalkissam bu işi yapan arkadaşlar beni neler bekler fikirlerinize aydın dusuncelerinize ihtiyacım var.
Not belirtmek isterim ki pandemi de anaokulları kapanmadı tercihe bağlı bırakıldı boyle bir durumda kapanmaktan ziyade eğitime devam etmeyi duşunurum .
Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum