Merhabalar,
Kendimi bildim bileli hep endişeli bir insanım. Okulda, işyerinde, ilişkilerde hep bi ya yapamazsam ya olmazsa ya hep boyle surmezse gibi olumsuz duşunceler ile mucadele halindeyim. Bunun ne kadar yorucu oldugundan ve andaki guzel şeylere odaklanmayi engellediğinden bahsetmek istiyorum. Mesela yeni işe başladım guzel bi kariyer hayatım var bununla guven duymak yerine ya yeni isimde basarili olamazsam, ya yapamazsam diye duşunurken ne bana anlatılana odaklanabiliyorum ne de insani bı gun gecirebiliyorum. Hadi bunu gectim. 4 aydır bı iliskim var. 28 yaşındayım, bu yaşıma kadar tatmadigim guzellikleri, derin duygulari yaşıyorum. O kadar kusursuz ki her şey ama ben yoktan var ediyorum. Eski kız arkadaşı da biz de hepimiz aynı sirketteyiz. Ya onu tamamen unutamadiysa, ya benden cok sevdiyse diye kıskanclık yaratıyorum icimde. Yurtici yurtdışı tatillere gitmişler 2 sene cıkmışlar. Ben daha onceki ilişkilerimde saman gibi yaşadım. Onun bu deneyimleri yaşamış olmasını kıskanıyorum mesela. O da hayatında hic boyle derin duygular hissetmediğini, hayatının en guzel 4 ayı olduğunu soyluyor yeminler ediyo. Ama inanamıyorum hep bı şuphe, endişe. Kıskanclığımı ona yansıtmıyorum cunku kendime yakıştıramıyorum bu sacmalıkları. Kendimle mucadele etmeye calışırken ona, sevgimize ve bugunumuze odaklanamiyorum. Ozguvensiz biri olarak goruyorum kendimi. Onun bir suru arkadasi, sosyal cevresi var. Benim ise sınırlı sayıda. Bunu bile sorun ediyorum kendi icimde. Yaşanmışlıklarini kıskanıyorum. Benimde gecmişte birlikte olduğum insan oldu ama gonlumce yaşayamadım hic. Ozetle bu takıntı ve endişelerim yuzunden bu guzel zamanları kacırıyorum. Odaklanamiyorum. En iyisi, en sevdiği, en guzel sevgilisi ben olmak istiyorum. Bana guzel birsey soylediğinde acaba eski sevgilisine de soyledi mi diyorum mesela icimden. Ona eskiler konusunda tek soylediğim şey hicbir şey bilmek istiyorum demem oldu. Cunku bildikce kurcalıyorum daha fazla takıyorum. Ama durur muyum kimmiş neymiş hepsini kurcalayarak oğrendim işyerinden. Kendimi huzursuzluğa mahkum ettim. Ona hicbir şey belli etmiyorum fakat kaybetmekten cok korkuyorum.beni o kadar sevsin ve sonsuz olsun istiyorum ki bazen o benim icin gercekten doğru insan mı diye sorgulamayı unutuyorum.
Anksiyete bozukluğu yaşıyorum ve birkac seans psikiyatriyw gittim hafif bir ilac verdi fakat duzenli kullanmadım yan etkilerinden dolayı.
Bu sorunlarla, gecmiş ve gelecek kaygısıyla nasıl bas ediyorsunuz onerilerinize cok ama cok ihtiyacım var