astım hastaları ne yemeli
astım hastaları ne yememeli
Astım hastaları ne yemeli ya da ne yememeli, astıma iyi gelen yiyecekler hangileri diye merak mı ediyor sunuz? O halde bu yazımızda astım diyeti onerilerimize goz atın Melek'lerim.

Astım hastalarının astımatik reaksiyonları eğer gıda alerjilerine bağlı değilse yeme konusunda bir kısıtlama soz konusu değildir. Ancak obezite yani şişmanlık astım hastalığını olumsuz etkileyen bir durumdur. Astım hastalarının o yuzden kilolarına dikkat etmesi gerekmektedir. Ozellikle astımı olan cocuklarda sut alerjisinin olup olmadığı bakılmalıdır. Ozellikle 2-3 yaşın altında sut alerjisine bağlı astimatik reaksiyon nispeten sık gorulen bir hastalıktır. O yuzden sut alerjisi varsa bu cocuklar cok yakından bir alerji uzmanı tarafından takip edilmelidir. Ozellikle bu cocukların kilo alımları, vucut gelişimleri ve fiziksel aktiviteleri yakından takip edilmelidir. Omega3 yağ asitleri gebelerde ileride cocuklarda astım gelişmesi acısından riski azaltan, cocuklarda da omega3 yağ asitlerinin alınması bazı calışmalarda astım tedavisinde yararlı bulunmuştur.